Als starten al een prestatie op zich is.

IMG_20180318_153142_603

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het seizoen, een Run-Bike-Run, op het programma in Hilversum. Doordat er een gevoelstemperatuur van -15 was voorspeld, werd het fietsen ingekort naar 12 km en waren er een aantal afzeggingen.
Maar de dames van De Dolfijn trokken zich daar niets van aan: Anna Mersmann, Margreet van Marle, Kirsten van de Ruit, Ingrid Hissink en Dieuwertje Bax stonden WEL aan de start.

Handschoenen aan en extra warme kleding op de fiets waren verplicht. Na goed warmlopen klonk het startschot voor de dames van De Dolfijn. Dieuwertje nam direct de leiding, maar na 200 meter nam ze echter de verkeerde afslag… “Dieuwertje! Dieuwertje! Je loopt verkeerd!” galmde er over het parcours. Ze keek om en zag de rest van het veld de juiste kant op rennen. Direct zette ze een inhaalactie in, waarbij ze ook nog eens ten val kwam in een scherpe bocht. 

Kirsten startte wel goed en lag direct voor in het veld. Dit hield ze het eerste deel van de wedstrijd vast (6,5 km hardlopen). Door een iets betere wissel van Dieuwertje haalde zij Kirsten in de wissel in. De verwachte kou op de fiets was voorafgaand de wedstrijd een grote angst bij de dames, maar viel tijdens de wedstrijd erg mee. Het gevolg? Snelle fietstijden!

De laatste 2,5 km hardlopen was nog even beuken, maar na de finish stonden coach Marijke Zeekant en teammanager Ralph Hienkens de dames op te vangen. Naast de gebruikelijke sportdrank werd er gelukkig ook warme bouillon geserveerd. Heerlijk! 

Uitslagen:
1e Sam Wennink
2e Rahel Bellinga (1e D40),
3e Charlotte Diederen (2e 16+)
4e Dieuwertje Bax (3e 16+)
5e Kirsten van de Ruit (4e 16+)
7e Margreet van Marle (5e 16 +)
9e Anna Mersmann (6e 16+)
14e Ingrid Hissink (4e 50+)

Alle uitslagen zie deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *