Nieuw triathlon format: de Triple Mix (Eredivisie dames)

IMG_4876

Zondag 27 mei was het Super Sunday, alle teams van de diverse teamcompetities aan de start in Almere.

De 2e t/m 4eDivisie deden een sprint triathlon (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen). Voor de 1e en Eredivisie de Triple mix, 3 super korte wedstrijden waarin de drie triatlononderdelen door elkaar zijn gemixt met tussendoor 10 minuten pauze (200m zwemmen, 5km fietsen en 1,5km hardlopen). De eerste heat was z-f-l met een massastart tijdens het zwemmen, vervolgens jachtstart vanaf de tweede heat l-f-z en de derde heat f-z-l. Dus iedereen had echt 10 minuten pauze.

Het was hectisch ook voor de coaches. Zij hebben steeds 10 minuten om de fietsen weer goed klaar te zetten voor de volgende heat: schoenen goed, versnelling goed, helm/bril goed…

Maar mooie wedstrijden! Voor de Eredivisie dames startten: Tracy Markham, Willemijn Knot, Dieuwertje Bax en Marleen van den Broek (debutant in de teamcompetitie en dan meteen op het hoogste niveau!)

Voor iedereen was het een nieuw format dus zowel de atleten als de coaches waren best gespannen. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar over het geheel een mooie prestatie van het team met een 15e plek voor Tracy, 23e Dieuwertje, 24e Marleen en 34e Willemijn (wat trainingsachterstand, maar zich prima geweerd!) Gelukkig iedereen heel aan de finish, want er waren nog wel wat valpartijen bij het fietsen!!

Uiteindelijk gedeelde 6e plaats van de 11 teams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *