Mijn eerste Eredivisie wedstrijd (in Almere)

IMG_4977

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. Mijn (Koen Hijman) eerste Eredivisie wedstrijd, de eerste Eredivisie wedstrijd van 2018 en mijn eerste wedstrijd samen met de heren van De Dolfijn. Wat was ik zenuwachtig voor deze wedstrijd met een nieuw concept: de Triple Mix.

Drie super korte wedstrijden waarin de drie triatlononderdelen door elkaar zijn gemixt. Tussendoor hebben we 10 minuten pauze. De afstanden zijn 200m zwemmen, 5km fietsen en 1,5km hardlopen. Op trainingsstage, georganiseerd door onze partner Iberia Sports, in Banyoles (Spanje) en een week voor de wedstrijd hebben we uitgebreid geoefend. Dat heeft zeker bijgedragen!

Het team had het goed georganiseerd met de aanwezigheid van Frans en Franc van AmstelFysio. Samen met het team een gezamenlijke warming-up gedaan en goed warm gefietst op de Wattbikes van WattCycling. Op naar de start.

In de eerste heat kwam ik met het zwemmen net voor het midden het water uit achter al mijn teammaten en wist ik dat ik dus veel met fietsen en hardlopen goed moest maken. De fietsgroepen waren groot, dus dat lukt niet direct. Zelf goed kunnen wisselen en dus volle bak gelopen in de eerste heat om terug naar voren te komen.

De tweede heat was een omgekeerde triathlon, we begonnen dus met hardlopen. Omdat ik de eerste heat volle bak moest lopen ben ik nu wat rustiger gestart, maar wel gezorgd dat ik in de grote fietsgroep kon aansluiten en kon blijven zitten. Al snel merkte ik dat ik samen met Wouter in de fietsgroep zat, dus net voor het zwemmen hem opgezocht waardoor hij van mijn betere zwemonderdeel gebruik kon maken.

De derde heat begon met fietsen, daarna zwemmen en we sloten af met hardlopen. Het was afwachten met wie ik in de fietsgroep zou komen. Wouter was vlak achter mij gestart. Samen in een groep komen was goed mogelijk en daar hoopte ik ook op. Uiteindelijk kwamen we samen met Wouter met 4 man aan in de wisselzone. Daarna gelijk weer volle bak samen zwemmen en volle bak door voor het laatste stuk hardlopen. Met lopen jammer genoeg nog een paar plekjes verloren, maar met een 23e plek ben ik zelf ontzettend tevreden!

Wouter finishte knap 19e, Wilbert 56e, Leander 58e en Joey 60e. Als team zijn we 11e geworden. Een goede uitgangspositie voor de volgende Eredivisie wedstrijd op zondag 10 juni in Amsterdam. Een ‘thuiswedstrijd’.

Geschreven door Koen Hijman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *