Eredivisie dames succesvol als team en individueel (update eerste helft seizoen 2018)

voordestart1

De eerste helft van het seizoen is achter de rug. Drie Eredivisie wedstrijden gehad, nog twee te gaan. Een goed moment om even terug te kijken. De teamcompetitie is dit jaar opgebouwd uit verschillende formats, de eerste wedstrijd was meteen een spannende!

De triple mix in Almere

Nog nooit gedaan in Nederland. Gestart werd met een mini-triatlon (200 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km hardlopen). Bij binnenkomst had iedereen exact tien minuten pauze. Dus de eerste atleet die binnenkomt start ook als eerste weer weg, maar nu in de omgekeerde volgorde: hardlopen, fietsen en zwemmen. De derde serie is dan fietsen, zwemmen en hardlopen. Gelukkig was het prachtig weer en het team met Marleen van den Broek, Tracy Markham, Dieuwertje Bax en Willemijn Knot heeft alles gegeven en haalden een mooie 6e plaats in het veld van 11 teams.

Wedstrijd twee: Triatlon Nieuw-west in Amsterdam

Hier betreft het een Sprint Triathlon (750 m. zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Ook nu weer mooie zomerse weersomstandigheden, dus het wetsuit kon in de tas blijven. Dit keer aan de start: Corine Nelen, Dieuwertje Bax, Willemijn Knot en Iris Dijkstra. Helaas konden we niet beschikken over onze sterkste triatlete Tracy, die onverwachts naar het buitenland moest vanwege haar werk! Maar ja, we zijn dan ook geen prof triatleten!! Als er gestayerd mag worden, is de positie waarin je uit het water komt cruciaal, kom je in een goede fietsgroep of mis je de slag en moet je alles alleen rijden, wat veel meer energie kost. Willemijn en Corine zitten in een prima fietsgroep en kunnen voor in het veld beginnen aan het hardlopen. Corine geeft flink gas en wordt 11e. Willemijn verliest veel plaatsen, maar Dieuwertje komt opgestoomd uit een andere groep en gaat als 20e over de finish. Iris miste de slag met zwemmen en het kostte haar teveel energie op de fiets om nog te kunnen excelleren met lopen. Maar al met al haalt het team weer een keurige 7e plaats!

 

Sprint triathlon in Klazienaveen

Ook nu een reguliere wedstrijd over dezelfde afstanden als in de triathlon in Nieuw-West. Aan de start: Corine Nelen, Dieuwertje Bax, Willemijn Knot en Lucienne Groenendijk. Eén lang stuk zwemmen in een kanaal, meteen vol gas. Eén dame zwemt alleen vooruit, daarachter nog 3 dames, dan een grotere groep met Willemijn en Corine, die er alles aan doen om in deze groep te blijven. Smalle trap om uit het water te komen en dat kost seconden als je even moet wachten voor je eruit kunt. Maar Corine en Willemijn komen na de wissel in deze groep, wel een beetje op het elastiek en als er vol doorgereden wordt, moeten ze helaas lossen en met een 3-tal verder rijden. Aan het eind van de 20 km worden zij opgeslokt door een grote groep met Lucienne en Dieuwertje. In de 2e wissel sprint Dieuwertje weg uit de groep en loopt prima, ook Corine loopt nog een keurige 5 km ondanks al het harde werken op de fiets. Lucienne heeft zich goed kunnen handhaven in die grote fietsgroep en na de wissel komt ze geleidelijk in een mooi loopritme. Ook nu weer een 7e plaats en in het tussenklassement staan we ook 7e in deze sterkte Eredivisie teamcompetitie.

zwemstart

Op naar de laatste 2 wedstrijden:

  • 25 augustus – Veenendaal Olympische afstand (1,5-40-10)  en tevens NK
  • 8 september – Almere-stad Team Relay  (alle 4 de dames doen een mini triatlon: 330 m zwemmen, 7 km fietsen en 2 km hardlopen, om de beurt en tikken dan de volgende aan)

Dus supporters zijn welkom!!

Dank aan de teamcaptains en sponsoren. Via dit blog willen we (atleten en begeleidingsteam) jullie bedanken voor jullie bijdrage, zodat de dames er netjes bijlopen en kunnen deelnemen aan de wedstrijden.

Sponsoren Rechtstaete Urban Interest Heren2 Cor Mantel 2wielers

Team captains Marijke Zeekant, Paulina van der Zouw en Ralph Hienkens

finish

bij de zwemstart

corine lopen

eredivisieteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *