Oefenen op snelheid tijdens de Run Bike Run teamrelay

duathlon

Ter voorbereiding van het triathlonseizoen komen we met de divisie dames ook uit in de run-bike-runseries. Op 31 maart stond de eerste wedstrijd op het programma. Dit was een teamrelay, waarbij elke deelnemer in estafettevorm 2,5 km hardlopend, 9,5 km fietsend en nog een afsluitende kilometer lopend moest afleggen.

Alvorens we konden starten moest de multi-purpose wielerbaan nog worden vrijgegeven door de lokale klootschietclub. Tijdens de parcoursverkenning moest regelmatig een ‘kloot’ worden ontweken. Gelukkig raakte niemand gewond en konden we aan de superkorte sprint beginnen.

Deze korte afstand betekende vooral dat het er hard aan toe ging. De organisatie had haar best gedaan de snelheid eruit te halen door een bochtig loopparcours met onverharde heuvel uit te zetten, desalniettemin ging het er snel aan toe. Corine, ons eerste teamlid, heeft deze snelheidsduivels bij kunnen houden en daardoor kon Anne-Wil als zesde aan haar race beginnen. Haar fiets was net gerepareerd door Cor Mantel en dat was te merken. Ze knalde door het bochtige fietsparcours, inclusief pittige heuvel, en kwam gelijk binnen met Edo sports. Margreet heeft zich kranig geweerd tegen hun snelle loopster en wilde vol in de aanval gaan op het fietsonderdeel toen ze bij de wissel haar schoen verloor, wat een pech! Ze heeft zich direct herpakt, maar kon haar directe tegenstander helaas niet meer inhalen. Dit resulteerde in een prima 7e plaats.

Al met al was het een goede oefening voor het snelle werk. Dank aan de goede organisatie, we zijn blij dat we een halfuur mochten afzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *