Op jacht in Groningen

Groningen RBR

Terwijl een deel van het damesteam aan het schitteren was op de HLMR MEER triathlon en de Ironman 70.3 in Barcelona, stonden Margreet en Corine aan de start van de 4e wedstrijd van de Run Bike Run series in Groningen.

Dit keer was het een wedstrijd in tijdrit format, waarbij de atleten 30sec na elkaar startten en waarbij niet gestayerd mocht worden. Je kon dus mooi op de atleet jagen die voor jou gestart was, maar je diende natuurlijk zelf ook als lokaas voor degene achter jou.

Het parcours bestond uit twee rondes van ongeveer 2,5km hardlopen, 5 rondes van 4km fietsen en afsluitend nog één ronde hardlopen.

We stonden beiden erg goed uitgerust aan de start (NOT;-)), maar de weersomstandigheden waren goed en we hadden er zin in. Als warming-up konden we mooi het eerste deel van het loopparcours verkennen. Het fietsrondje werd verkend tijdens de wedstrijd zelf ;-).

Margreet mocht als 7e in de rij aan de bak. Een goed looponderdeel werd vervolgd door een nog beter fietsonderdeel. Met een door Cor Mantel race-proof gemaakte racefiets, vloog ze over het fietsparcours. Ze kon een paar atleten inhalen, maar werd op haar beurt ook weer ingehaald door enkele atletes die later gestart waren.

Corine mocht als 15e van start. Bij de eerste run had ze al vrij snel twee atletes voor haar te pakken. Ze liep helaas nog even verkeerd in het tweede deel van het looprondje, wat de nodige tijd extra kostte. Het fietsen ging lekker en daarbij kon ook nog een atleet ingehaald worden.

Beide dames konden met een laatste steady looponderdeel in een mooie tijd finishen!

Uitslagen: Corine 6e in 1.06.14;
Margreet 13e in 1.08.24;

Team: Gedeeld 5e van de 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *