Thomas van Dop toegevoegd aan heren selectieteam De Dolfijn

IMG_5304

Het heren selectieteam van Triathlonvereniging De Dolfijn is versterkt met Thomas van Dop. Thomas (29 jaar) woont in Amsterdam. Martijn van Zanen, hoofdtrainer van het selectieteam: “We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Door een mooie uitslag in Urk (2e op de kwart triathlon) viel Thomas ons op.”

Thomas van DopThomas woont in Amsterdam en was al bezig met de overstap van wielrennen naar triathlon. “Ik fietste bij het eliteteam van HSK Trias. Ik trap graag een hoog vermogen weg, maar het gedrang in een elite peloton ligt mij minder”. Thomas loopt makkelijk en dus lag een overstap naar de triathlon voor de hand. Op eigen kracht heeft hij dus een prima resultaat geboekt in Urk en een Ironman voltooid in Maastricht. “Via Youtube had ik mezelf borstcrawl geleerd, dus de wedstrijd begon pas na het zwemmen. Ik fietste een top-20 plek, maar ik kreeg een lekke band die het klassement verpestte.”

Thomas ging graag in op de uitnodiging om bij het selectieteam te komen trainen. “De Dolfijn heeft een hecht team, met sterke zwemmers om van te leren, dat motiveert enorm om hard te trainen.” Thomas is in het dagelijks leven onder meer trainer bij team performance partner WattCycling. “Op de Wattbike kan je goed intensieve trainingen doen. Ik praat je door die zware twee minuten heen en daardoor ga je dieper dan je op de weg zou doen.”

Martijn: “Thomas heeft een mooie basis met wielrennen en ook met hardlopen. Hij heeft zeker nog een stap te zetten met het zwemmen en als triatleet in het algemeen. Bij ons team investeren we daar graag tijd en energie in. Doel voor 2019 is een top-30 notering in de 1eDivisie. Als Thomas die stap kan zetten dan gloort er een mooie toekomst voor hem in de triathlonsport.”

De selectie bestaat nu uit Coen Boellaard, Erik Brandsma, Joey Damen, Koen Hijman, Leander van Diggelen, Rick Marsman, Thomas van Dop, Wilbert Grooters en Wouter Dijkshoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *