Tweede run-bike-run competitiewedstrijd in Geel (België)

RBR - dames

 

Op de eerste prachtige zomerdag van 2018 zetten Marleen van den Broek, Corine Nelen en Anneloes van Brummelen koers richting het zonnige zuiden. De tweede wedstrijd in de run-bike-run serie ging namelijk van start in Geel (België, net over de grens). Het was nog even onwennig om ’s ochtends niet in een dikke winterjas naar buiten te hoeven, een trisuit was genoeg met de heerlijke voorspelde 20 graden (yes het seizoen is nu écht begonnen!).

Eenmaal aangekomen in Geel (België) was de weg om bij de start te komen al afgesloten, omdat dit deels het parcours was en de recreanten al waren gestart. Wij hoorden dan ook van de vrijwilliger langs de weg: ‘zeg dames, jullie zijn veel te laat hè’ (denk Vlaams). We hadden nog twee uur voor onze start.

 

Toen we ons twee uur later achter de startlijn wilden opstellen, werden we eerst nog het podium opgeroepen voor een officiële voorstelling van het team. Toen Corine, Marleen en Anneloes het podium mochten betreden voor de Dolfijn werd ons team voorgesteld als: ‘een goede mix van jeugd en ervaring’. Deze man had zijn huiswerk gedaan 🙂

 

Het startschot klonk en Corine ging er als een speer vandoor. Hoewel ze vorige week de eerste wedstrijd van de run-bike-run al had gehad, liet ze vandaag zien dat ze toch meer een triatleet dan een duatleet is. Na 2,5 km hardlopen in 10 minuten te hebben voltooid rende ze met haar fiets én loopschoenen de wisselzone uit. Ze introduceerde hiermee een nieuwe discipline: fietsen met je loopschoenen óp je fietsschoenen. Wat overigens helemaal geen invloed had op haar fietstijd…

 

Marleen liep al snel voorop in de middenmoot. Na 11 minuten hardlopen begon ze daardoor wel alleen op de fiets, maar al na één rondje fietsen (5 km) kon ze in het wiel van een andere atlete. De overige drie rondes fietste ze met twee andere meiden en finishte zo de 20 km nog onder de 36 minuten. Zij had het, net als Anneloes, erg zwaar bij de laatste 5 kilometer. Het parcours had enkele hoogtemeters, scherpe bochten en liep grotendeels over onverharde wegen. Anneloes was namelijk veel te enthousiast (lees: te hard) van start gegaan maar kon door het stayeren wat rusten bij het fietsen. Ze kwam als laatste bij de tweede wissel, maar had nog voor de eerste van de vijf kilometer hardlopen haar stayergroepje ingehaald. Met rode wangetjes van zowel de inspanning als de zon eindigden de Dolfijn dames vandaag als 6e van de 10!

 

Uitslagen

Corine Nelen (10e) in 1:06:21

Marleen van den Broek (21e) in 1:10:10

Anneloes van Brummelen (25e) in 1:14:55

20180407-DSC_0592-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *