Wel wat gemengde gevoelens met Weert (1eDivisie dames)

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.30

Aan de start deze keer Marleen van den Broek, Margreet van Marle, Janneke Sinnige en ikzelf (Marijke). Ik laat graag de eer aan de jongere garde, maar als er links en rechts wat kandidaten afvallen: andere wedstrijd, gebroken teen, nog niet fit, werkverplichtingen dan ben ik graag bereid om te starten. Wel wat gemengde gevoelens met Weert….. 2 keer daar een Eredivisie Triathlon gedaan en beide keren haalde één van de teamleden de finish niet. Dus genoeg reden om die ervaring weg te poetsen.

De ouders van Marleen waren bereid om een aantal van ons onderdak te bieden in Beesel, niet ver van Weert. Dankzij Marleen aten we heel verantwoord met uiteraard Limburgse vlaai bij de koffie/thee!!

Dan de wedstrijd: eerst schoenen in T2, dan fietsen naar het meertje, water warm, dus geen wetsuit. Laatste instructies van Paulina. Strandstart even oefenen en wat inzwemmen en dan is het GO!  Twee rondjes met een korte landgang. Ik zie in het begin nog Janneke naast me en Marleen iets voor me. Uiteindelijk zwem ik daar toch van weg en kan Marleen net niet volgen, zodat zij alleen komt te rijden op de fiets.

Voor mij rijdt de kopgroep, maar we krijgen geen informatie over wat het verschil is, dus zelf denk ik even dat wij de kopgroep zijn, haha!! Mijn groepje wordt ingehaald door de grote groep met Janneke en Marleen, nog even probeer ik er wat lijn in te brengen, maar dat werkt niet en ik rijd maar gewoon mee de laatste ronde in. Wel ga ik heel enthousiast vooraan het peloton de wisselzone in, maar… ik zie de lijn te laat en heb mijn 1e penalty in mijn triathlonloopbaan te pakken, 10 sec. in de penalty box!!

Marleen gaat er rap vandoor en rent uiteindelijk naar een 3e plaats! Echt super knap in haar 1e Olympische Afstand. Ook Janneke loopt bij mij weg, krijgt het zwaar in het laatste rondje (is nog niet goed hersteld van de halve in Nieuwkoop), maar ik ga nog langzamer, 2 maanden blessureleed heeft mijn loopsnelheid geen goed gedaan.

Margreet heeft veel progressie gemaakt bij het zwemmen, en heeft wel een groepje om mee te stayeren, alleen is zij verreweg de sterkste en rijd dus bijna alles op kop, wat zij met hardlopen moet bekopen.

Gedeelde 3e plaats met Weesp, maar dankzij de betere positie van Marleen tov de 1e dame van team Weesp, staan wij op het podium met de bloemen en de cheque!

Negatieve ervaringen van Weert weggepoetst en volgend jaar daar het EK OD, dus bedjes alvast gereserveerd bij de ouders van Marleen!!

Marijke Zeekant

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.48.28

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.30

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.31 (3)

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.30 (1)

 

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.31 (1)

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.31 (4)

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.31 (2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *