IMG_5304

Thomas van Dop toegevoegd aan heren selectieteam De Dolfijn

Het heren selectieteam van Triathlonvereniging De Dolfijn is versterkt met Thomas van Dop. Thomas (29 jaar) woont in Amsterdam. Martijn van Zanen, hoofdtrainer van het selectieteam: “We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Door een mooie uitslag in Urk (2e op de kwart triathlon) viel Thomas ons op.”

Lees verder “Thomas van Dop toegevoegd aan heren selectieteam De Dolfijn”

TriLeiderdorp (3 of 14)

OD debuut met Spaanse geesten

Nog 5 minuten tot de start. Ik zit samen met Margreet pootje badend op de kade van de Zijl, kijkend naar de atleten die al in het water liggen en op weg zijn naar de startlijn. Ook wij zijn zo aan de beurt. Het water voelt koud aan. “We mogen zo”. Het voelt meer als “we moeten zo”. Ik vraag me af waarom ik dit doe: wat is er leuk aan 2,5 uur afzien? Aan zwemmen in het koude water, fietsen tegen de wind in en lopen terwijl je nog moe bent van het fietsen?

Lees verder “OD debuut met Spaanse geesten”

voordestart1

Eredivisie dames succesvol als team en individueel (update eerste helft seizoen 2018)

De eerste helft van het seizoen is achter de rug. Drie Eredivisie wedstrijden gehad, nog twee te gaan. Een goed moment om even terug te kijken. De teamcompetitie is dit jaar opgebouwd uit verschillende formats, de eerste wedstrijd was meteen een spannende!

Lees verder “Eredivisie dames succesvol als team en individueel (update eerste helft seizoen 2018)”

ik ben een ironman - gerard jager

Gehaald, gehaald, gehaald! Ik ben een Man van IJzer!

IM Frankfurt 2018
De ochtendkoelte hing nog in de lucht. Een man dook in het water en zwom met krachtige slagen weg. Geen opspattend water, geen geblaas, alleen een kalme, bijna trage slag. Aan de overkant van het campingzwembadje keerde de man en zwom in dezelfde cadans terug. ‘Dat wil ik ook kunnen. Waarom kan ik dat niet? Als ik nog eens geblesseerd ben, ga ik leren zwemmen.‘ De volgende dag liep ik de Mont Ventoux op. En nu, zes jaar later, stond ik met 2500 anderen aan de start van mijn eerste hele triathlon.

Lees verder “Gehaald, gehaald, gehaald! Ik ben een Man van IJzer!”

Naamloos-1

‘Tjebbe Venema, you are an Ironman’

Een week na dato heb ik nog even opgeschreven hoe ik Ironman Frankfurt heb beleefd.

En ik had me nog wel zo voorgenomen de laatste meters heel bewust te beleven. De woorden van de speaker in me op te zuigen en nooit meer los te laten: ‘Tjebbe Venema, you are an Ironman’. Maar het gaat aan me voorbij. Achteraf zal ik moeten vragen of het überhaupt wel gezegd is. Niet dat ik eraan twijfelde of ik inderdaad wel de hele afstand afgelegd had, of dat ik verwachtte dat dat ene zinnetje iets wezenlijks zou veranderen, maar toch. Het zal je maar gezegd worden. Hoe ik het heb kunnen missen? Simpel. Ik was er niet. En toch ook weer wel. Ergens vandaag moet ik mezelf verloren zijn, om mezelf ook weer terug te vinden.

Lees verder “‘Tjebbe Venema, you are an Ironman’”

WhatsApp Image 2018-06-12 at 21.54.30

Wel wat gemengde gevoelens met Weert (1eDivisie dames)

Aan de start deze keer Marleen van den Broek, Margreet van Marle, Janneke Sinnige en ikzelf (Marijke). Ik laat graag de eer aan de jongere garde, maar als er links en rechts wat kandidaten afvallen: andere wedstrijd, gebroken teen, nog niet fit, werkverplichtingen dan ben ik graag bereid om te starten. Wel wat gemengde gevoelens met Weert….. 2 keer daar een Eredivisie Triathlon gedaan en beide keren haalde één van de teamleden de finish niet. Dus genoeg reden om die ervaring weg te poetsen.

Lees verder “Wel wat gemengde gevoelens met Weert (1eDivisie dames)”