Je kunt je het niet voorstellen. 8 pannenkoekenbakkers. 240 pannenkoeken. Oké ongeveer dan. Tijdens het bakken is de tel waarschijnlijk kwijt geraakt. Waarom al deze pannenkoeken? Ongeveer 45 triatleten en AAC-ers hadden na afloop van de 5 kilometer test op de atletiekbaan in Osdorp 30 januari 2019 wel een pannenkoek verdiend. Wat zeg ik? 1 pannenkoek? Ik denk dat sommigen wel 5 of meer pannenkoeken hebben verorberd. Gelijk hebben ze.

Ted talks
Dit was de aftrap van de Ted Talks. Mareille en Pieter hebben zich verdiept in de trainingszones en de integratie hiervan in de verschillende trainingen die bij de Dolfijn gegeven worden. Met verschillende dia’s en menti.com werd iedereen zich bewust van zijn of haar trainingsmethodes. Er werd gevraagd in welke zones getraind wordt, wat hiervoor handig is en of er schema’s aangepast worden naar aanleiding van dit verhaal. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen. Daarvoor hadden jullie moeten komen ;-). Aan het eind van dit blogje geef ik nog wel een tipje van de sluier; misschien wel de beste tip van de avond.

De vraag of jij een ochtend, middag, avond of misschien zelfs wel een nachtatleet bent mocht natuurlijk niet ontbreken bij zoveel avondtrainingen. De meeste atleten gaven toch de voorkeur aan de middag om te trainen. Slechts 1 atleet gaf zich voor als nachtatleet. Jammer genoeg bleef deze atleet anoniem. Of ik heb niet goed opgelet….. Samen met Franca en George had ik toch al 3 uur in de keuken gestaan om al die pannenkoeken te bakken.

Pannenkoekenpraat
De pannenkoeken werden thuis gebakken. Jan-Jaap, Arnout, Pieter K, Mi-Sook, Annelinde, Franca, George en ik waren al vroeg begonnen met de voorbereidingen. Winkels werden bezocht, het bloem was op, andere winkel, liters melk gingen er door heen. De mannen deden nog een recordpoging wie er het snelst kon bakken. Arnout was de grote winnaar met 1 uur en 6 minuten. Volgens mij had hij stiekem 6 pitten en 6 pannen, maar goed ;-). Jan-Jaap volgde met 1 u 16 minuten. Mi-Sook was tijdens het pannenkoeken bakken aan het werk en appte af en toe dat er een paar pannenkoeken verbrand waren. Tja, en dan nog wel kunnen appen?!
Mooi ook om te zien dat iedereen een eigen manier heeft van pannenkoeken bakken. De 1 bakte ze met meergranenmeel, de andere ‘gewoon’ met witte bloem en weer een ander met een pak van Koopmans. Ik ben benieuwd of het verschil geproeft is! Er zijn ook wel wat anti-aanbaklaag pannen gesneuveld volgens mij. Of nieuwe pannen aangeschaft.

Bij mij thuis hielpen Franca en George mee om zoveel mogelijk pannenkoeken te bakken. Intussen werd er flink gekletst over van alles en nog wat, dat we moesten opletten dat ook onze pannenkoeken niet zouden aanbranden. We moesten nog opschieten ook, zo kwamen we, met Franca achterin de Volkswagen Caddy op de plek van de bulldog, precies op tijd om 20u aan bij AAC.
Uiteindelijk kregen we een score van 9.2, volgens Arnout onze competitieman, voor de pannenkoeken. Lijkt mij een mooie score! Voorlopig kunnen wij geen pannenkoeken meer zien, maar het was een feest om ze te bakken!

Tip van de avond
Take home Bietensap helpt:
– lager zuurstofverbruik en een lagere hartslag; 500ml rode bietensap drinken 3u voor de inspanning
– koolhydraten stapelen helpt ook
– bij 3 tot 7 uur koolhydraten, dorstlesser, eiwitten.

Dus tot op de baan, het zwembad of bij Wattbike mét bietensap (of een andere dorstlesser.. vooruit).

Geschreven door Daniëlle Blomsma