EREDIVISIE- DAMES

Hi! Wij zijn de dames selectie van Triathlonvereniging De Dolfijn in Amsterdam! Sinds het begin van de Teamcompetitie Triathlon zitten wij in de Lotto Eredivisie Triathlon. Afgelopen jaar zijn we achtste geworden.

Klik op onderstaande menu pagina’s voor meer informatie.

Dieuwertje Bax

Dieuwertje Bax

Dieuwertje Bax (15 april 1986)

Dit wordt mijn derde seizoen triathlon. Ik heb er onwijs veel zin in.

De afgelopen jaren heb ik met name divisiewedstrijden in de eerste- en Eredivisie gedaan, maar ook langer werk: met hierbij als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Axtri Triathlon in Noorwegen, waar ik vijfde werd. Deze winter heb ik lekker getraind en we zijn eigenlijk nog maar net terug van een week trainen op Gran Canaria.

Neiske Becks

Neiske Becks

Neiske Becks (11 sep. 1991)

Sinds 2016 start ik voor het Eredivisie team van de Dolfijn. Ik ben super blij dat ik de kans heb gekregen om voor dit leuke, gezellige en gemotiveerde team te mogen starten. Ik kom altijd met een big smile thuis na een dag met de Dolfijnen! In mijn dagelijkse leven ben ik gymdocente in het basis- en middelbaar onderwijs, en werk ik voor het project Ironkids, triathlon voor kinderen. Daarnaast ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek in gedragswetenschappen. Mijn sportieve doelen voor dit jaar zijn een top vijftien klassering bij het NK OD & NK Sprint. Daarnaast wil ik dit jaar mijn eerste marathon gaan rennen in oktober! Ik heb enorm veel zin in wederom een seizoen met de Dolfijn. Op naar mooie tijden!

Judy van den Berg

Judy van den Berg

Judy van den Berg (10 nov. 1972)

Het is voor mij alweer het vierde seizoen in de Eredivisie, waarvan het derde met De Dolfijn! Met mijn 44 jaar en 25 triathlon-jaren vind ik het nog steeds super leuk. Eredivisie houdt je scherp en zit vol met actie. Dit jaar wil ik ook een halve triathlon gaan doen, naast de off-road, achtste en vierde triathlon blijft de sport voor mij nog steeds uitdagend. Doordeweeks ben ik werkzaam als zaaizaadanalist bij Barenbrug Holland in Nijmegen. Van woon-werk-verkeer probeer ik een (fiets)training te maken, of ’s morgens voor het werk te zwemmen. We gaan dit jaar voor een goed resultaat waarbij plezier voorop staat!

Kirsty van der Geest

Kirsty van der Geest

Kirsty van der Geest (9 april 1993)

Een redelijk fanatieke amateur triatleet, zo kan ik mezelf wel introduceren. Al ruim drie jaar ben ik lid van De Dolfijn en ik ga elke keer weer met plezier naar de verschillende trainingen die mij helpen mijn doelen te bereiken. Afgelopen jaar heb ik mijn eerste kwart triathlon wedstrijd gedaan (waarvan het zwemmen uiteindelijk werd afgelast) en daarom hoop ik dit jaar de volle kwart afstand wel te doen. En dan het liefst een paar keer, deze zomer. Ik houd erg van de korte afstanden en heb daarom ook heel wat sprintafstanden op de planning staan. De competitiewedstrijden zijn daar natuurlijk perfect voor, en door deze wedstrijden met een aantal teamgenootjes te doen kan ik net iets meer uit mezelf halen dan normaal. Ik heb daarom ook heel veel zin in het nieuwe seizoen! Vooral genieten, heel blijven en de triathlon afstanden steeds wat verder uitbreiden. Dat zijn mijn doelen.

Lucienne Groenendijk

Lucienne Groenendijk

Lucienne Groenendijk (24 aug. 1969)

Ik ben moeder van drie kinderen en werk als polikliniek assistente-medisch secretaresse in het Noordwest ziekenhuis in Den Helder, waar ik ook woon. Ik doe vanaf mijn dertiende fanatiek aan sporten. Eerst was dat als middellange afstandloopster in de atletiek, en vanaf 1989 ben ik met triathlon begonnen. Van 1991 tot 2000 heb ik vele kwart en halve triathlons gedaan, met in de jaren negentig elke jaar een podiumplaats op het NK op de olympische afstand. In 2000 ben ik zelfs Nederlands kampioen geworden op de olympische afstand in Holten. Van 1997 tot 2000 maakte ik deel uit van de olympische selectie voor Sydney 2000, waar ik me helaas net niet voor kwalificeerde. Na 2000 heb ik de triathlonsport minder beoefend vanwege de aandacht voor mijn gezin. Sinds enkele jaren ben ik toch weer begonnen aan deze afwisselende sport! Sinds 2016 ben ik lid van triathlonvereniging De Dolfijn en doe ik mee aan Eredivisiewedstrijden. Vorig jaar werd ik in Rotterdam Nederlands kampioen in de categorie dames 45 jaar, en tweede op het NK achtste triathlon voor masters in Zeewolde. In april doe ik mee aan de openingswedstrijd in Arnhem en kom ik uit in het eerste divisieteam van de Dolfijn en NK olympische afstand in Amsterdam. Ik sta beschikbaar voor Ere- en eerste divisie wedstrijden. Het NK olympische afstand voor masters in Didam en het WK voor agegroupers in Rotterdam staan ook op de planning.

Tracy Markam

Tracy Markam

Tracy Markham (4 aug. 1986)

Vijf jaar geleden werd ik verliefd op triathlon, toen ik mijn eerste Ironman 70.3 deed in Zuid-Afrika. Het fietsen is mijn favoriete onderdeel, al vind ik ook het hardlopen uitdagend. Ik ben een erg gepassioneerd triatleet en houd van alle aspecten van de sport. In het bijzonder het gevoel onderdeel te zijn van een triathlon-familie. Mijn doelen voor 2017 zijn het WK Ironman op Hawaii in oktober, waar ik me in Wales voor gekwalificeerd heb.

Anne-Wil Veldtman

Anne-Wil Veldtman

Anne-Wil Veldman (27 nov. 1987)

Mijn eerste triathlon (een kwart) was een familieaangelegenheid en voor mij een ontzettend gave ervaring! Het enthousiasme groeide en sinds 2016 ben ik lid van De Dolfijn. Hier heb ik zeker geen spijt van: het is een hele leuke en fanatieke club waar ik al veel geleerd heb! Voor 2017 was mijn grootste sportieve doel om een marathon te lopen. Dat is gelukt in Rotterdam. Verder hoop ik mee te doen aan de divisiewedstrijden, wil ik individueel enkele triathlons starten op de Olympische afstand en waag ik me wellicht nog aan een halve, ergens later dit jaar.

Linda van Wely

Linda van Wely

Linda van Wely (13 dec. 1968)

Inmiddels heb ik al een sportverleden van 35 jaar. In 1985 heb ik mijn eerste kwart triathlon in Alphen aan den Rijn gedaan, mijn geboortestad. Na deze triathlon ben ik bij het lopen blijven hangen en heb ik leuke prestaties behaald, waarvan 36.11 op de 10 km de mooiste is. Na wat blessureleed ben ik in 2008 ‘teruggekeerd’ naar de triathlon. Het lopen is m’n favoriete onderdeel, maar het zwemmen gaat mij ook goed af. Ik heb alle afstanden in de triathlon gedaan. Zelfs een hele in Penticton, Canada. Daar heb ik als kind zes jaar gewoond, dus dat voelde ook een beetje als thuis. Hier werd ik derde in mijn leeftijdscategorie. Helaas braken de lange duurlopen me op en raakte ik zo geblesseerd dat ik besloot geen ‘lang werk’ meer te doen. Door mijn ervaring kan ik nu wel heel effectief trainen en kan ik in korte tijd mezelf op scherp stellen. Als voorbeeld de sprint triathlon in Alphen aan den Rijn 2016 werd ik tweede overall na een effectieve trainingsperiode van alleen zwemmen en lopen in drie maanden.

TEAM SPONSOREN


Eredivisie Triathlon

Zo. 27 mei | Tripple Mix – Almere Duin
Zo. 10 juni | Sprint triathlon – Amsterdam Nieuw West
Za. 14 juli | Sprint triathlon – Klazienaveen
Za. 25 augustus | NK OD – Veenendaal
Zo. 9 september | Team-relay – Challenge Almere

1eDivisie Triathlon

Zo. 27 mei | Tripple Mix – Almere Duin
Za. 9 juni | OD triathlon – Weert
Za. 30 juni | Sprint triathlon – Holten
Za. 8 september | Team Time Trial Triathlon – Vroomshoop
Zo. 16 september | Z-F-L-Z-F-L – Nijmegen

TEAM SPONSOREN


Zeer geslaagde teamdag Eredivisie dames

Zondag 3 december hadden we een geslaagde teamdag gehad. Begin van de middag verzamelden we in de gezellige studio van de Sportkeuken in Bunnik. De plannen voor seizoen 2018 werden gesmeed, trainingsstage op Mallorca werd gepland en ideeën over zwemtrainingen werden...

Lees meer

Dolgedraaid op de kermis

Triathlon anno toen Triathlon. Decennialang werd het beeld van triathlon bepaald door eenzame fietsers die kromgebogen over hun stuur de kaarsrechte polderwegen bedwongen. Gevlucht uit de hoofdstad naar het teruggewonnen land waar rust en ruimte beloofd was, wachtten...

Lees meer

Derde plek bij seizoensopening Linda van Wely

Je eerste wedstrijd van het seizoen starten, en meteen derde worden. Het overkwam De Dolfijn Eredivisie-topper Linda van Wely afgelopen zaterdag in Utrecht. Lees hier haar wedstrijdverslag en bekijk de foto’s. Afgelopen zaterdag 8 april mijn eerste wedstrijd van het...

Lees meer

Divisiedames leven zich uit in Arnhem

[English version by Anna Mersmann below] Het eerste deel (in het Nederlands) is geschreven door Mareille Veenman Nou, daar gaan we dan, op naar Arnhem om met de dames te gaan trainen en het parcours te verkennen van de Teamcompetities Triathlon op 30 april in Arnhem....

Lees meer

Laatste wedstrijd Eredivisie Triathlon in Almere

Zondag 11 september was de laatste Lotto Eredivisie Triathlon van het seizoen, een teamestafette, iedere deelneemster zwemt 300 m, fietst 7 km, loopt 2 km en tikt de volgende aan. Het Dames Eredivisie team heeft menigeen verbaasd! Neiske komt als eerste uit het water...

Lees meer

TEAM SPONSOREN