Zoals elk jaar deden we ook dit jaar vanuit de divisiedames weer mee met de tijdrit in Almere. Mede omdat deze wedstrijd ook onderdeel uitmaakt van het clubkampioenschap waren de rood-zwarte dolfijn shirtjes volop aanwezig op het parcours en rondom de Wattbike tent. 

Een aantal van de divisiedames had naast de ploegentijdrit zich ook ingeschreven voor een individuele tocht. Krachtpatsers Marijke en Karen mochten ‘s ochtends aantreden voor de 42 km en ik had me ingeschreven voor de middenafstand, die twee dagen voor de start, door een parcourswijziging 7 km was verlengd tot 28 km.

Mijn voorbereiding was verre van optimaal, maar met een last-minute pitstop bij Cor Mantel was mijn fiets toch op tijd klaar voor de wedstrijd! De individuele rit was natuurlijk een perfecte parcoursverkenning waaruit ik kon concluderen dat 1) de 6 km wind tegen op de dijk toch best wel sterk was en vies tegen viel, en 2) je voor de 180 gradenbocht hard moest remmen maar dat alle andere bochten mooi doorgereden konden worden. Al met al handige informatie voor de ploegentijdrit die zou volgen. 

Na een halfuurtje rust en wat eten mocht ik met het team starten. We hadden in wisselende samenstellingen wel samen gefietst, maar het is altijd weer aftasten met z’n allen. Waar de een het fijn vindt om vaste tijden op kop te fietsen, wil een ander meer op gevoel fietsen. Daarnaast waren sommigen gewend om strak in het wiel te fietsen, terwijl anderen tot een week voor de wedstrijd nog nooit in een ploeg hadden gefietst.

Al met al bleek vrij snel dat we een krachtig team bij elkaar hadden met Marieke die hartstikke hard kan fietsen en door de aanmoedigingen van Janneke toch nog wat verder kon gaan dan ze dacht, Janneke zelf leek een oneindige tank aan energie te hebben, Iris kon alles geven wanneer nodig en ondergetekende bleef bij elke bocht roepen: fietsen fietsen, blijven fietsen!

We hebben vooral heel veel plezier gehad en vonden het gaaf om met z’n allen goed samen te werken en het hoogst haalbare eruit te halen. Er zijn, niet alleen binnen ons team, meerdere grenzen verlegd en we hadden een prachtige dag! 

Geschreven door Margreet van Marle