Geschreven door Ynske Rodenhuis

Het tweede event van de Clubkampioenschappen zit erop. Het Cyclocross-event had flink wat voeten in aarde. We begonnen met twee weken uitstel door het vervagen van het parcours vanwege sneeuwval. De eerste vrijdag van maart is er heel hard gewerkt door Roel, Marcel, Peter en Paul om het parcours in orde te maken zodat de strijd kon beginnen.

Het opbouwteam

In totaal hebben 27 mannen en vrouwen meegedaan. Dat de weersomstandigheden een rol kunnen spelen is ook in de uitslagen terug te zien. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat een slimme crosser op het weerbericht let….

Soms is het doen van meerdere pogingen ook een slimme tactiek. Dat zien we zeker bij de eerste vrouw Lysbet de Boer. Bij haar eerste poging is ze aangevallen door een hond. De tweede poging was geen succes door een valpartij. Poging drie gaf haar de winst bij de vrouwen met een tijd van 28.40. Vlak daarachter op de tweede plaats staat Ingrid Bakker: 28.43 en Marthe Heitbrink maakt de top 3 compleet met een tijd van 29:59.

Bij de mannen was Wouter Dijkshoorn de snelste met een tijd van 24:01. Op gepaste afstand gevolgd door Bjorn Vennema in 25:08 en vlak daarachter in 25:10 op plek drie Wilbert Grooters. Voor Wouter betekent dit 2 uit 2 op de clubkampioenschappen waarmee hij dé te kloppen man is voor het volgende event!

Naast Lysbet waren er meer valpartijen zoals bijvoorbeeld Paul Bierman die in zijn tweede poging (op de fiets van Bart) ten val kwam. Gelukkig had hij zijn 1e poging op de fiets van Peter een mooie tijd neergezet van 27:36. Ook Marcel van Kol heeft gereden op de fiets van Peter met een tijd van 30:51. Er wordt gespeculeerd over een intern motortje. De jury heeft dit niet kunnen vaststellen waarmee de tijden gewoon worden opgenomen in de uitslag.
Martin Verheesen had een aantal weken geleden al wat parcoursverkenning gedaan waarbij het ten val gekomen is. Zoals hij zelf zegt moet hij het sturen nog wat onder de knie krijgen en gaat hij gauw terug naar zijn steady zwift.

Het herstelteam

Dat elke seconde telt in het clubkampioenschap werd de jury duidelijk door de mail van Peter Lelieveld waarbij de tijdwaarneming aan de kant twee seconde sneller klokte dat Strava deed. Als jury moeten we onverbiddelijk zijn en gaan we uit van de door Strava geklokte tijd: 27:28.

Ook andere ongemakken bleven de deelnemers niet bespaard. Arnout Scheepers heeft bewezen weinig last van zenuwen te hebben aangezien hij 2 minuten voor de start zijn achterrem nog heeft gemaakt. Vervolgens finishen met een tijd van 26:54.
Gedurende de week kwamen er wat berichten dat het parcours wellicht gesaborteerd was en de wind had ook de moeilijkheidsgraad wat verhoogd. Door snel handelen van de commissie was het parcours weer hersteld zodat het laatste weekend nog hard gestreden kon worden.

De complete uitslag van de cyclocross en de tussenstand van het clubkampioenschap vind je hier!

Alle deelnemers, parcours herstellers, op- en afbouwers hartelijk dank! We kijken er naar uit jullie allen (virtueel) te zien op ons 3e event van dit jaar: de veldloop in het Amsterdamse bos.