Geschreven door Pieter Iedema
Ode aan de vrijwilligers die de clubkampioenschappen organiseren.
Ik ben dol op de clubkampioenschappen van de Dolfijn. Ik hou van races, zeker als de druk niet heel hoog is. Als je dan ook nog kunt sporten met leuke mensen, ben ik van de partij. Ik heb in mijn enthousiasme dit jaar alle acht races meegedaan. Zelfs de zwemloop in de september, vijf dagen na mijn hele triathlon in Almere. Ja dat was pijnlijk,  maar toch weer 10 punten voor deelname. In het eindklassement eervol zevende. Vaak meedoen loont.

Het is toch ongelofelijk dat Eric, Mareille, Roel, Marleen , Marieke, Sabine, Ynske en Marcel dit voor ons over hebben. De sfeer is fantastisch en bij de nazit is er vaak ook nog wat te eten en te drinken. Het heeft  ook de ellende van alle races die niet doorgingen in het Corona  jaar verzacht. Vaak deden meer dan 40 Dolfijners mee, Vooral  met de  individuele races die je op je eigen moment kon doen. Logisch die  kun je zelf plannen.

Vandaag was hulde voor de vrijwilligers helemaal van toepassing. De laatste wedstrijd van het seizoen een Run-Bike- Run van 4 km lopen, 22 km fietsen en 5 km lopen startte al om negen uur bij de Ouderkerkerplas. Toch ook nog eens 15 kilometer fietsen. En daar stonden ze weer bijna het hele organisatie team aangevuld met vrijwilligers Jeffrey en Arie. Ondanks dat het vroeg en koud was.

Inschrijven is even je naam op een papier zetten, korte briefing en gaan.

Helaas vandaag maar zeven deelnemers. Vier mannen en drie vrouwen. Heel jammer. De organisatoren hadden zelfs nog de moeite genomen vooraf het aangepaste parcours te verkennen. De vorige RBR van de club leidde namelijk bijna tot ongelukken. Fanatieke fietsers,  die met 45 km per uur in tijdrit houding,  de wandelaars toe schreeuwden, dat ze aan de kant moesten gaan. De oplossing was nog vroeger beginnen en een nieuw parcours.

Roel fietste voor. Andrew had meteen een mooi tempo, Kenneth,  Marleen en ik er vlak achter. Na 300 meter stuiten we op een hek. Wintersluiting. Geen probleem voor Roel,  die paste meteen de route aan. Helaas kregen alleen de eerste vier dat mee. De anderen, onder aanvoering van Martin, hielden zich aan de instructie om de Ouderkerker plas rond te lopen, maar kregen wel  natte voeten. Wij renden vier kilometer, de rest vijf. We  sprongen op de fiets voor 4 mooie ronden op een autovrij stuk, waar we vrijwel niemand tegen kwamen, behalve maar liefst drie vrijwilligers die ons ook nog luidkeels aanmoedigden.

Ondertussen leidde koortsachtig overleg tot een creatieve oplossing. De eerste vier deden na het fietsen de ronde van 5 kilometer en de rest de 4 kilometer.

Ik lag derde en bij een kruising voor de laatste kilometer zag ik Martin honderd meter achter me. Hij fiets hard genoeg om zijn achterstand met lopen bijna goed te maken. Ik maakte me geen zorgen. Maar helaas. In de briefing was duidelijk gezegd dat je mocht afsnijden door het zandpad langs het water te nemen. Ik was dat helemaal vergeten tot ik Martin opeens 100 meter voor me zag. Daar ging mijn derde plek. Na de finish bleek Kenneth een extra lus te hebben gekozen. Hij kwam als vierde binnen terwijl hij dik tweede lag.  Zuur.

Geweldige ochtend. Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt. Want vandaag  met zeven  deelnemers en zeven vrijwilligers was de balans zoek. We moeten de organisatoren wel gemotiveerd houden voor het volgend seizoen.

 

Geschreven door Eric Mathijssen

Niet alle Dolfijntjes hadden de moeite genomen om op zondagochtend om 8.30uur naar de Ouderkerkerplas te komen om daar aanwezig te zijn bij The Final Race van de Clubkampioenschappen. Maar de  zeven deelnemers, net zoveel vrijwilligers en die één supporter die later, enigszins uit nood geboren toch werd ingezet als vrijwilliger, kunnen terugkijken op een memorabele ochtend in de geschiedenis van onze club. En hoewel de voorbereiding gedegen was geweest was er geen sprake van een volledig vlekkeloos verlopen evenement. Was er fair gestreden, zeker! Was er gelachen, zeker! Maar vlekkeloos? Nee dat was het helaas niet helemaal.

Dat had niet gelegen aan de inzet en flexibiliteit van deelnemers en organisatie. Iedereen was van goede wil en deed zijn uiterste best om een puike en positieve prestatie neer te zetten. Zelfs de zon liet zich, naarmate de wedstrijd verder vorderde, steeds meer van haar beste kant zien met een letterlijk hartverwarmende aanwezigheid. Aan (bijna) alles was gedacht: een verkeersveilige route die door een team van ervaren triatleten twee weken eerder grondig en uitvoerig was getest, een heuse inschrijftafel met dito inschrijfformulier, precies strak genoeg gespannen lint om het parcours nog even wat extra cachet te geven. Tijdens de vorige editie was het nog de tegelijk georganiseerde kofferbakverkoop die roet in het eten had gegooid. Deze keer speelde de wintersluiting van de looproute ons parten. Je vraagt je af of de Ouderkerkplas wel de juiste plek is voor een Dolfijn Clubkampioenschapevent? Die vraag zal zeker op tafel liggen bij de evaluatie.

Ik kan niet beter dan Pieter hierboven gedaan heeft het verloop van de wedstrijd beschrijven en ben blij met het plezier dat hij er als deelnemer aan overgehouden heeft. Net als Pieter nodig ik jullie van harte uit om volgend jaar weer in groten getale mee te doen aan deze wedstrijden. Wees welkom!

Voor de volledigheid hierbij nog de einduitslag en wat andere cijfermatige feitjes:

Dames
na run1
na bike
totaaltijd
fietstijd
looptijd
Punten

Marleen vd Broek
0:15:00
0:55:52
1:14:19
0:40:52
0:33:27
20

Ellen van Warmerdam
0:29:30
1:13:10
1:31:04
0:43:40
0:47:24
19

Franca van Mechelen
0:29:30
1:13:10
1:31:12
0:43:40
0:47:32
18

 

Heren
na run1
na bike
totaaltijd
fietstijd
looptijd
Punten

Andrew Thompson
0:13:22
0:51:47
1:09:15
0:38:25
0:30:50
20

Martin Verheesen
0:22:17
0:57:54
1:12:52
0:35:37
0:37:15
19

Pieter Iedema
0:14:39
0:53:50
1:13:00
0:39:11
0:33:49
18

Kennet Botan
0:14:17
0:53:06
1:15:40
0:38:49
0:36:51
17