Vorig weekend (zondag 4 juni) was het tijd voor de tweede wedstrijd van de Eredivisie Triathlon, tegelijkertijd het NK op de olympische afstand. Decor van deze wedstrijd was de Sloterplas en omgeving, met recht een thuiswedstrijd te noemen dus. Op donderdag werd het loopparcours verkend, op zaterdag vond nog een snelle duik in de Sloterplas plaats. Een week eerder was vertrouwen getankt door de 1eDivisie te winnen, maar nu zou het niveau flink hoger liggen. Alles zou op zijn plaats moeten vallen om tot een goede teamscore te komen.

De dag begon goed met podiumplaatsen voor het team op de sprint (Joey 3e, Erik 4e) en OD (winst voor Tjebbe, Ruben 2e). Een extra motivatie voor Gert, Leander, Roy, Wilbert en Wouter om ook op het NK voor het maximale te gaan. Bij het zwemmen moest zoals verwacht veel worden toegegeven op de kop van het veld. Er werd naar vermogen gezwommen, maar dat betekende dat Leander en Wilbert halverwege het veld het water uit kwamen en de andere heren het met een plek rond de 80 moesten doen. Tijd voor een sterk fietsonderdeel!

Wilbert was in zijn fietsgroep een belangrijke stoorzender om het zo hopelijk mogelijk te maken dat er van achteruit dichterbij werd gekomen. Leander had het zwaar op de fiets en kon de aansluiting helaas niet vasthouden. Achterin reden Roy en Gert gestaag naar voren en kwamen zo na één ronde ook Wouter tegen. Steeds meer groepjes werden ingelopen en aan de achterkant wapperde de één na de ander eraf. Terwijl ‘de Hulk’ van Weesp het leeuwendeel op kop reed, droeg ook Roy zijn steentje bij. Wouter vergat ondertussen niet zijn teamgenoten te coachen: bij de 180-gradenbocht achterop het parcours moesten we van hem voorin zitten. Dat lukte Gert op een gegeven moment niet, waardoor hij de aansluiting kwijt raakte.

IMG_1140Roy en Wouter wisten zich goed te positioneren voor de laatste wissel en waren van zins om hun inhaalrace tijdens het lopen door te zetten. Roy kon het tempo van Wouter net niet bijbenen maar kon toch nog wat plaatsen goed maken. De andere mannen hadden een moeizaam looponderdeel. Wilbert had na zijn blessure nog te weinig loopkilometers gemaakt, Leander nam zijn zware fietsbenen ook tijdens het lopen mee en Gert wist zijn vorm van een week eerder pas aan het einde te hervinden.

Uiteindelijk finishten Wouter (39e) en Roy (46e) halverwege dit veld met een ongelooflijk hoog niveau. Leander droeg met een 66e plek ook bij aan de punten voor het team en tot einde was het spannend wie van Gert en Wilbert als vierde binnen zou komen. Uiteindelijk zou Gert pas bij de laatste brugovergang Wilbert inhalen en zo kwamen zij als 78e en 79e over de finish. Voor het team betekende dit helaas een 16e en laatste plaats. Er is gelukkig ruimte voor verbetering, maar de komende wedstrijden zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om degradatie te voorkomen. Daar gaan we voor bij het NK Sprint in Rotterdam op 15 juli!

Geschreven door: Roy Lagerburg