TEAMCOMPETITIE

Wie denkt dat de Triathlon alleen voor individuen is, heeft het mis. Sinds 2012 bestaat de Triatlon teamcompetitie en is razend populair.  Op dit moment zijn er 5 mannen- en 3 vrouwen divisies. De Dolfijn komt uit in alle divisies.

Hoe werkt het?

Een teamcompetitie seizoen bestaat uit 5 wedstrijden en loopt van mei t/m september. Je doet mee als team en ieder team bestaat uit 4 mannen of 4 vrouwen. De competitie bestaat uit 2 sprint afstanden, olympische afstand, team relay en een team estafette. Bij iedere wedstrijd mag er 1 persoon afvallen en in de meeste wedstrijden mag je stayeren, waardoor iedere wedstrijd een tactisch teamspel wordt.

Op basis van de team resultaten wordt er over vijf wedstrijden een klassement opgemaakt. De eerste 2 teams promoveren en de laatste 2 degraderen.

Wat maakt het zo leuk?

Samen trainen, afzien, winnen en verliezen is wat je deze discipline mooi maakt. Het zijn vaak korte wedstrijden, midden in de zomer waar vaak ook meerdere Dolfijn teams aanwezig zijn. Het is iedere keer een feest om te starten en aan te moedigen. We hebben een grote tent waar alle Dolfijnen bij elkaar komen en we vaak nog even nagenieten. Kom een keer langs!

Hoe kan ik meedoen?

Op dit moment is het niveau voor alle divisies erg hoog en willen we natuurlijk niet degraderen. Om mee te kunnen doen dien je hiervoor geselecteerd te worden. In de onderstaande tabel kun je zien wat de richttijden zijn per divisieteam, zodat je weet of – en waarvoor je je eventueel kunt inschrijven. Ieder team heeft een teamcaptain die het team samenstelt en gedurende het seizoen begeleidt. Voor vragen kun je bij hen terecht, of kun je een mail sturen naar teamcompetitie@dolfijntriathlon.nl 

Heren/ Dames Divisie Zwem (750 m) Fiets (20 km) Loop (5km)

Sprint (u:mm)

 

Team Captain Aantal
Heren Ere       0:58 Marcel van Moerkerk 10 -12
Heren 1e       1:01 Marcel van Moerkerk 10 -12
Heren 2e       1:06 Hans Huisman 6 – 8
Heren 3e       1:12 Wilbert Grooters 6 – 8
Heren 4e       1:15 Joep Mulders 6 – 8
Dames Ere       1:05 Marijke Zeekant 10 -12
Dames 1e       1:09 Paulina van der Zouw 10 -12
Dames 2e       1:19 Mareille Veenman 6 – 8

Wedstrijden

Voor de wedstrijden van alle divisies bekijk de Teamcompetitie Triathlon website.

 

Meld je nu aan!

 

Teamcompetitie Agenda

Loading Evenementen

Aankomende Evenementen › Teamcompetitie

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

  • Geen overeenkomende events gevonden voor "Teamcompetitie". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van events.