TEAMCOMPETITIE

Wie denkt dat de Triathlon alleen voor individuen is, heeft het mis. Sinds 2012 bestaat de Triatlon teamcompetitie en is het razend populair.  Op dit moment zijn er 5 mannen- en 3 vrouwen divisies. De Dolfijn komt uit in alle divisies.

Hoe werkt het?

Een teamcompetitie seizoen bestaat uit 5 wedstrijden en loopt van mei t/m september. Je doet mee als team en ieder team bestaat uit 4 mannen of 4 vrouwen. Alleen bij de Eredivisie mannen bestaat een team uit 5 personen. De competitie bestaat uit verschillende Sprint triathlons en een triathlon over de Olympisch Afstand. Bij iedere wedstrijd mag er 1 persoon afvallen en in de meeste wedstrijden mag je stayeren, waardoor iedere wedstrijd een tactisch teamspel wordt.

Op basis van de teamresultaten wordt er over vijf wedstrijden een klassement opgemaakt. De eerste 2 teams promoveren en de laatste 2 degraderen.

Wat maakt het zo leuk?

Samen trainen, afzien, winnen en verliezen is wat deze discipline mooi maakt. Het zijn vaak korte wedstrijden, midden in de zomer waar vaak ook meerdere Dolfijn teams aanwezig zijn. Het is iedere keer een feest om te starten en aan te moedigen. We hebben een grote tent waar alle Dolfijnen bij elkaar komen en we vaak nog even nagenieten. Kom een keer langs!

Hoe kan ik meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Voor de damescompetitie komen we als Dolfijn uit in 3 divisies (de Eredivisie, 1eDivisie en de 2eDivisie). In onderstaande tabel kun je zien wat de richttijden zijn per divisie. Ieder team heeft een teamcaptain die het team samenstelt en gedurende het seizoen begeleidt. Wil je ook meedoen? Meld je nu aan via onderstaand formulier.

Bij de mannencompetitie gaan we het dit jaar een beetje anders doen dan afgelopen jaren. Als Dolfijn komen we hier uit in 5 divisies (de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie, 3eDivisie en de 4eDivisie). Dit jaar werken we niet met aparte teams, maar hebben we naast de Eredivisie een gezamenlijke poule aan atleten die samen trainen en voorbereiden op wedstrijden. De atleten worden op volgorde van niveau geselecteerd voor een divisiewedstrijd. Er wordt hierbij wél gestreefd dat je zoveel mogelijk in dezelfde divisie start. Elke divisie heeft een teamcaptain die rond de wedstrijden verantwoordelijk is voor het team. De teamcaptain en de overall divisie captain stellen de teams samen. Belangrijk noot. Het zal hierbij niet zo zijn dat de 4 snelsten het ene weekend in de 2eDivisie starten en een week later bijvoorbeeld ook zullen starten in de 3eDivisie als ze volgens de regels wel startgerechtigd zouden zijn.

Als je opvalt in de teamcompetitie kun je misschien wel uitgenodigd worden om mee te trainen met de Eredivisie trainingsselectie. Bekijk hier meer over de dames selectie en hier over de heren selectie.

Voor vragen kun je een mail sturen naar: teamcompetitie@dolfijntriathlon.nl

 Bij aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Heren/ Dames Divisie

Sprint (u:mm)

 

Team Captain Aantal
Heren Ere 0:58 Marcel van Moerkerk 10 -12
Heren 1e 1:01 Marcel van Moerkerk 10 -12
Heren 2e 1:06 Hans Huisman  
Heren 3e 1:12 Wilbert Grooters  
Heren 4e 1:15 Joep Mulders  
Dames Ere 1:05 Marijke Zeekant 10 -12
Dames 1e 1:09 Paulina van der Zouw 10 -12
Dames 2e 1:19 Daniëlle Blomsma 6 – 8

De overall divisie captain bij de mannen is Wilbert Grooters.

Wedstrijden

Voor de wedstrijden van alle divisies bekijk de Teamcompetitie Triathlon website.

 

Meld je nu aan!

 

Teamcompetitie Agenda

Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen › Teamcompetitie

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

  • Geen overeenkomende evenementen gevonden voor "Teamcompetitie". Bekijk alstublieft de volledige kalender voor een complete lijst van evenementen.