TEAMCOMPETITIE

Wie denkt dat de Triathlon alleen voor individuen is, heeft het mis. Sinds 2012 bestaat de Triatlon teamcompetitie en is het razend populair. Op dit moment zijn er 5 mannen- en 4 vrouwen divisies. De Dolfijn komt uit in alle divisies, behalve de 3eDivisie vrouwen.

Hoe werkt het?

Een teamcompetitie seizoen bestaat uit 5 wedstrijden en loopt van mei t/m september. Je doet mee als team en ieder team bestaat uit 4 mannen of 4 vrouwen. Alleen bij de Eredivisie mannen bestaat een team uit 5 personen. De competitie bestaat uit verschillende Sprint triatlons en een triatlon over de Olympische Afstand. Bij iedere wedstrijd mag er 1 persoon afvallen en in sommige wedstrijden mag je stayeren, waardoor iedere wedstrijd een tactisch teamspel wordt.

Op basis van de teamresultaten wordt er over vijf wedstrijden een klassement opgemaakt. De eerste 2 teams promoveren en de laatste 2 degraderen.

Wat maakt het zo leuk?

Samen trainen, afzien, winnen en verliezen is wat deze discipline mooi maakt. Het zijn vaak korte wedstrijden, midden in de zomer waar vaak ook meerdere Dolfijn teams aanwezig zijn. Het is iedere keer een feest om te starten en aan te moedigen. We hebben een grote tent waar alle Dolfijnen bij elkaar komen en we vaak nog even nagenieten. 

Hoe kan ik meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan via onderstaande link.

Voor de damescompetitie komen we als Dolfijn uit in 3 divisies (de Eredivisie, 1eDivisie en de 2eDivisie). In onderstaande tabel kun je zien wat de richttijden zijn per divisie. Ieder team heeft een teamcaptain die het team samenstelt en gedurende het seizoen begeleidt. Wil je ook meedoen? Meld je nu aan via onderstaand formulier.

Bij de mannencompetitie doen we het een beetje anders dan afgelopen jaren. Als Dolfijn komen we uit in 5 divisies (de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie, 3eDivisie en de 4eDivisie). Dit jaar werken we niet met aparte teams, maar hebben we naast de Eredivisie een gezamenlijke poule aan atleten die samen trainen en voorbereiden op wedstrijden. De atleten worden op volgorde van niveau geselecteerd voor een divisiewedstrijd. Er wordt hierbij wél gestreefd dat je zoveel mogelijk in dezelfde divisie start. Elke divisie heeft een teamcaptain die rond de wedstrijden verantwoordelijk is voor het team. De teamcaptain en de overall divisie captain stellen de teams samen. Belangrijke noot. Het zal hierbij niet zo zijn dat de 4 snelsten het ene weekend in de 2eDivisie starten en een week later bijvoorbeeld ook zullen starten in de 3eDivisie als ze volgens de regels wel startgerechtigd zouden zijn.

Als je opvalt in de teamcompetitie kun je misschien wel uitgenodigd worden om mee te trainen met de Eredivisie trainingsselectie. Bekijk hier meer over de dames selectie en hier over de heren selectieVoor vragen kun je een mail sturen naar: wedstrijd@dolfijntriathlon.nl.

Via dit formulier kun je je aanmelden.

Bij aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring.

 

Heren/ Dames Divisie

Sprint (u:mm)

 

Team Captain Aantal
Heren Ere 0:58 Marcel van Moerkerk 10 -12
Heren 1e 1:01 Koen Hijman 10 -12
Heren 2e 1:06 Wilbert Grooters  
Heren 3e 1:12 Hans Huisman  
Heren 4e 1:15 Joep Mulders  
Dames Ere 1:05 Marijke Zeekant 10 -12
Dames 1e 1:09 Paulina van der Zouw 10 -12
Dames 2e 1:19 Arie van der Stel/ Martin Verheesen 6 – 8

Wedstrijden

Voor de wedstrijden van alle divisies bekijk deze flyer of bekijk de Teamcompetitie Triathlon website en de wedstrijden worden ook aangevuld in onze eigen Dolfijn Triathlon kalender op deze website.

 

Teamcompetitie Agenda

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag