Dolfijn Midden- en Lange Afstand

Dolfijn Midden- en Lange Afstand

Vanaf heden is er een Dolfijn groep Midden en Lange afstand. Aan de peiling gaven 34 Dolfijners gehoor en er was op 3 april 2022 een prima kick-off in de kantine van het Sloterpark bad. Daar hebben we al kennis gedeeld. Er is nu ook een WhatsApp groep, wil je erbij? Schiet dan even Pieter aan tijdens de looptraining of stuur een bericht naar leden@dolfijntriathlon.nl en we brengen je in contact. Houd de event kalender in de gaten voor presentaties, trainingsweekenden en wedstrijden waar Dolfijnen aan deelnemen.

Wat willen we
Samen trainen, trainingskampen organiseren, naar dezelfde races gaan, gezelligheid, elkaar motiveren, kennis delen ervaringen uitwisselen en elkaar helpen. Een van de eerste kennisdeling bijeenkomsten wordt verzorgd door Wouter van Training Tweaks. Datum volgt nog.

Wat is jullie doel
Van de 32 respondenten geven 8 aan een hele te gaan doen en 18 een halve:

 

Welke thema’s zijn interessant voor kennisdeling?
Trainingsleer krijgt 11 stemmen, voeding tijdens de training en race strategie allebei 4 stemmen.

Bij de open vraag welke thema’s moeten aan de orde komen:

  • Jullie zijn vooral benieuwd naar de ervaringen van anderen en wensen dat kennis gedeeld wordt
  • Blessure preventie
  • Hoe verdeel je de energie over de drie onderdelen


Samengevat hebben we de volgende plannen

  • Voortzetten Wekelijkse zondag duurloop initiatief van Jop en Charaf
  • Regelmatig duur rit op de fiets (vrijdag of zondag) met een paar keer per seizoen Rondje Markermeer
  • Zoveel mogelijk samen naar races (IM 70.3 Kraichgau, Ch’triman, IM 70.3 Hoorn, IM Kopenhagen staan al op de kalender)
  • Regelmatig samen buiten zwemmen op verschillende aansprekende plekken. De eerste keer is Tweede Pinksterdag
  • Voorlopige ideeën Workshops en Clinics : tri-bikes / fietsen met opzetstuur testen, trainings aanpak van onze partner Training Tweaks, bezoeken zwempartner Tri2 One Coaching, bezoeken partner NutrID in Schagen over voeding

Dolfijn tri club Amsterdam bij Ironman races

Bij inschrijving bij een Ironman kun je aangeven dat je lid bent van de Dolfijn tri club. Pieter had contact met Niklas Wolf van de Ironman organisatie en hij vertelde als je in de top drie zit van de clubs met de meeste deelnemers in een race je een aantal voordelen krijgt. (Pole position)  Bijvoorbeeld in Hoorn hebben we nu 6 inschrijvingen en staan we op de derde plaats. Als dat zo blijft krijgen de Dolfijn leden de beste plek en een gezamenlijke plek in het parc fermé. Dus doe je mee aan een Ironman vergeet bij de inschrijving niet ook je club te noemen. Bij de Ironman Mallorca hadden we als nummer 1 op het podium gestaan als iedereen was ingeschreven. Eerder stonden we als Dolfijn op het podium in Marbella en Barcelona. Er staan dit jaar al 27 Dolfijners ingeschreven bij de verschillende een Ironman races.