Elke twee tot drie weken hebben we een andere beheerder van het Instagram-account van Triathlonvereniging De Dolfijn. Na afloop zetten we de avonturen van hem of haar als Instagram storie hier op de website.

Erik Brandsma, uitkomend voor de herenselectie van De Dolfijn, is de afgelopen vier weken in Spanje geweest. Daarbij beheerde hij het Instagram-account. Eerst twee weken in Barcelona, dan een week in Lloret de Mar (trainingskamp met de Eredivisie heren) en als laatste een week in Girona samen met Michiel de Wilde. Hieronder zijn avontuur!

Barcelona

Begin maart vloog ik naar Spanje (Barcelona) voor vier weken zon, relaxen en vooral trainen. Ik zat in between jobs, dus een mooie gelegenheid om eropuit te gaan! Het plan was om in Barcelona rustig door te trainen, maar vooral uit te rusten en de stad te ontdekken. Op de tweede dag de Canyon Aeroad, mijn monster, in elkaar gezet en gelijk een rit gemaakt om het uitzicht op te zoeken (dat is gelukt!).

Alles is heuvelachtig in Barcelona. Een dag wandelen door de stad is al heftig, laat staan een rondje hardlopen. Weinig vlak. Op zoek naar een plek om komende twee weken mijn intervallen te doen stuitte ik per ongeluk op een onverharde 400m baan (het universum heeft het beste met me voor). Wat opvalt is dat iedereen ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat sport. Zogezegd pas ik me aan aan de cultuur en vertrek om 22:15 voor 5×1000. Terug in het appartement doe ik nog een setje core-oefeningen die ik heb meegekregen van zwemtrainer Diamantino.

Dan eindelijk op zoek naar een zwembad. Het is 25 minuten lopen en een flinke heuvelbeklimming om daar te komen (goede warming-up!). In mijn beste Spaans vraag ik om “uno entrada, por favor”, waarna ze antwoord dat het elf euro kost om te zwemmen. Dan besef ik ineens hoe blij we mogen zijn met ons eigen Sloterparkbad, als ik het jaarlijkse contributiegeld deel door alle zwemtrainingen die we daar voor terug krijgen. Verder is het bad in Barcelona prachtig. Het ligt praktisch naast het Parc Guell. Die twee weken zwem ik zes keer, diverse setjes zoals 3×1000 rustig, 20×100 km tempo of een sprinttraining.

Ook werden er de nodige toeristische bezienswaardigheden afgeklapt zoals het hoort op vakantie. Zo kon ik me ’s avonds vermaken met het terugkijken van de Superleage Triathlon, zo vet!

De tijd gaat zo snel! De afgelopen dagen nog een 4K gezwommen,
een sprintsessie en vooral veel hardgelopen door de stad. Met al die heuvels merk ik dat de benen sterk worden. Een goede voorbereiding op Arnhem dus. Ook veel geslapen, want de wedstrijd wordt gewonnen in je bed (dat is soms wel anders in het werkende leven) en ook om goed uitgerust te zijn voor het trainingskamp in Lloret de Mar.

Lloret de Mar

Het trainingskamp in Lloret was echt fantastisch! Veel trainen, veel eten en een hoop gezelligheid. Deze week heb ik totaal 15km gezwommen, 35km gelopen en 420km gefietst.

Girona

Samen met Michiel vertrok ik naar Girona, een idyllisch stadje, om nog een week heerlijk te trainen. Een prachtige stad waar heel veel pro atleten leven, bekend om de mooie fietsroutes. Het hardlopen is overigens net zo fantastisch over de onverharde trails! Deze week zat ik totaal 22 uur in het zadel (530 km), heb ik 2,5 uur hardgelopen (25 km) en 10km gezwommen. Op de laatste dag hebben we zelfs Jan Frodeno nog ‘in het wild’ gezien, kers op de taart!