Je eerste wedstrijd van het seizoen starten, en meteen derde worden. Het overkwam De Dolfijn Eredivisie-topper Linda van Wely afgelopen zaterdag in Utrecht. Lees hier haar wedstrijdverslag en bekijk de foto’s.

Afgelopen zaterdag 8 april mijn eerste wedstrijd van het seizoen gedaan, een zwemloop in Utrecht. Een paar weken geleden ben ik verkouden geweest en dit gooide wat roet in het eten voor mijn zwemprogressie. Hierdoor wist ik even niet hoe het ervoor stond. Bij de start even met de concurrenten de tijden doorgenomen. Drie dames zwommen harder dan mijn persoonlijk record op de 500 meter, en bij de start gingen ze ook hard weg. Als dieseltje ben ik er achteraan gegaan. Echter na 50 meter zat ik al te veel ‘in de benen’. Snel er voorbij, want er was al een gat ontstaan met haar voorganger. Na 250 meter zat ik hier ook al weer te veel ‘in de benen’, dus hier ook maar voorbij. De laatste 200 meter heb ik nog wat tempo kunnen maken. Door de inhaal manoeuvres had ik het gevoel niet alles eruit te hebben gehaald wat er inzat, maar toch had ik nog een zwemtijd van 7.33 minuten :). Na een solide wissel nog even heerlijk 19.25 op de 5 km gelopen. Dit alles leverde een mooie derde plek op.

Linda 3