DIEMERCROSS (clubkampioenschap #2):

Het weer is ons goed gezind tijdens de clubkampioenschappen! Na het voorzichtige maar koude winterzonnetje tijdens de cyclocross, was het vandaag tijdens de Diemercross echt stralend lenteweer. Prachtige dag voor een prachtige wedstrijd. En met 2 afstanden bovendien 2 keer kans op punten voor het clubkampioenschap!

Bij de inschrijving worden de laatste strategische overwegingen gemaakt: wie gaat er voor de 5 kilometer en wie voor de 10? Het gros van de dames kiest – na een zware teamdag zaterdag – voor de korte afstand maar er zijn enkele 10km-bikkels. Bij de mannen zet Roel in op de 5km, de andere mannen gaan voor de 10km.

Om 12.00u klinkt het startschot. Paul, Pieter en Ronald schieten uit de startblokken. Marleen en Marieke hollen er achteraan, maar de rode shirts van Pieter en Ronald verdwijnen al snel uit zicht. Het parcours gaat over onverharde paden, door omgeploegde weides en over omgevallen boomstammen. De modder valt mee, daarvoor heeft het te weinig geregend. Gelukkig, want het voelt zwaar genoeg 🙂.

Voor veel van de Dolfijn(st)ers zit de race er na één rondje al op. Marieke en Marleen hebben Paul net voordat het 1e rondje klaar is achter zich gelaten (maar die doet 2 rondjes hè) en strijden om de 1e plek. Marieke versnelt en Marleen kan de vroeg ingezette eindsprint niet beantwoorden. Zo wordt Marieke niet alleen 1e Dolfijn maar ook 1e dame op de 5km race. Marleen pakt het zilver. Margreet complementeert het Dolfijn-podium. De 10km-dames-bikkels hebben allemaal een podiumplek: Sabine wordt eerste, Franca pakt vandaag 19 punten met de tweede plek en Karen wordt derde.

Roel racet strategisch slim en wordt overtuigend eerste Dolfijn-man op de 5km. En dat zijn dan 20 punten, wat hem op de eerste plek in het heren-klassement doet belanden! Bij de 10km-race hebben Ronald en Pieter een goed vervolg kunnen geven aan hun voortvarende start. Uiteindelijk wint Ronald, Pieter wordt knap tweede en Paul eindigt ondanks een overtuigende eindsprint op een eervolle derde plek.

Het blijft nog lang gezellig, al was het maar omdat de prijsuitreiking lang op zich liet wachten…. In de zon en onder het genot van een kop erwtensoep wordt er nagepraat over winst en verlies, over Paul en Pieter, over punten en klasseringen en over het nut van baantrainingen 😉.
En zo was het in vele opzichten een mooie dag! Op naar het volgende event! Dat is komende week al: op 19 en 20 februari staat er een zwemwedstrijd op het programma: wie zwemt het snelst op 1 km? Dus meld je nog even aan!

Tussenstand na event #2: Roel Gremmer en Marleen van den Broek.

Fotografen: Gerard de Jager, Bart Rijborz
Geschreven door Marleen van den Broek 

Hieronder nog een overzicht van de volgende clubkampioenschappen-events, zet ze in je agenda: 
19 of 20 feb Dolfijn Zwemwedstrijd
10 maart Louis Vinkloop
17 mrt of 14 april Dolfijn Zwemloop
31 mrt Dolfijn RunBikeRun
20 april Tijdrit Almere
xx mei Dolfijn Aquabike (surprise)
26 mei Triathlon Nieuw West
13 juni Dolfijn Open Water zwemwedstrijd
3 juli Dolfijn Hardloopwedstrijd
28 sept Triathlon Bosbaan