Aan de vooravond van het NK Sprint in Rotterdam krijgen we bericht dat het zwemonderdeel geen doorgang vindt. Blauwalg gooit roet in het eten en daarmee komt ook het NK te vervallen. Blijft over een Run (5k) Bike (20k) Run (2.5k) als derde wedstrijd voor de Eredivisie. Waar aanvankelijk teleurstelling overheerst, zien we steeds meer in dat dit kansen biedt voor ons team.

Als een groep hongerige wolven staan we aan de start. De eerste kilometers vliegen voorbij met snelheden van 19 tot 20 km/u. We realiseren dat we flink aan de bak moeten om ploegen te pakken. Met name Wouter imponeert met zijn loopkwaliteiten maar ook Roy en Gert weten na 5 km aansluiting te vinden in de juiste fietsgroep. Zowel Leander als Ruben lopen een PR op hun 1,2,3,4 & 5 kilometer maar zelfs een tijd onder de 17.30 op de 5 km is op een haar na niet voldoende om de juiste fietsgroep te halen.

Geholpen door ‘De Hulk’ lift Roy tijdens het fietsonderdeel langzaam maar zeker mee naar de kop van de wedstrijd en neemt daarin Wouter en Gert mee. Vertrouwend op hun eindsprint uit het roeien demarreren Wouter en Roy in de laatste 2 kilometer zelfs uit de kopgroep, waardoor ze als één van de eerste het laatste looponderdeel starten. Hulde! Die laatste punch heeft Gert niet in huis en zo komt hij iets later dan gepland aan in T2. Leander mist tijdens het fietsen net de power om aansluiting te vinden bij Ruben. Laatstgenoemde ontdoet zich in de laatste twee fietskilometers nog van zijn vijf fietsende metgezellen. Eerder reed één metgezel al tegen de brug aan die daar toch echt al drie rondjes stond. Los van een gebroken voorwiel gaat het gelukkig goed met hem.

De laatste 2.5 kilometer is het Mollemalen. Beuken, harken, slingeren, duwen, trekken en blijven gaan als je benen janken en je longblaasjes ploffen. Om uit de degradatiezone te komen trekken we de laatste kilometers allemaal vol door om zo hoog mogelijk te finishen. Het resultaat is een prachtige zevende plek, waarmee we drie posities stijgen in het klassement. In Rotterdam heeft blauwalg ons tij doen keren. In Veenendaal (26 augustus) en Almere (10 augustus) zullen we het weer met zwemmen moeten doen. Ons vertrouwen groeit en we weten zeker dat we gaan shinen daar.

Met dank aan:
Wattbike voor de perfecte warming up en cooling down rondom de wedstrijd.
AmstelFysio voor de goede behandeling van zure spieren na de wedstrijd.
Runners World Amsterdamse Bos voor de snelle schoenen waarop we kunnen lopen.
Cor Mantel tweewielers voor het op orde brengen van onze fietsen.
Bosch Advocaten voor het verzorgen van de kleding.
Alle supporters voor de aanmoediging!

Geschreven door: Ruben Beekmans