Het Eredivisie herenteam van Triathlonvereniging De Dolfijn en Runnersworld Amsterdamse Bos zullen komend seizoen de handen ineenslaan. De atleten van de De Dolfijn zullen trainen en racen op schoenen afkomstig uit de speciaalzaak aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Zaterdag is de samenwerking officieel beklonken en zijn de eerste schoenen aangemeten en getest.

Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos is verheugd om het team te kunnen ondersteunen op het gebied van hardlopen. “Met de welverdiende promotie naar de Eredivisie Triathlon laat De Dolfijn zien triathlon letterlijk naar een hoger niveau te tillen. Een ambitie die Runnersworld deelt. Wij willen zowel de beginnende als gevorderde atleet naar een hoger plan tillen. Een goede combinatie dus.”

Ook teammanager Marcel van Moerkerk is blij met de samenwerking. “In wedstrijden waarin er op de fiets samengewerkt mag worden, zoals in de Eredivisie het geval is, komt het aan op het looponderdeel. Goed schoeisel is dan onmisbaar. We zijn dan ook enorm blij met Runnersworld als materiaalsponsor. Zo bouwen we samen aan de verdere professionalisering van het team.”

De atleten uit het eredivisieteam van De Dolfijn zullen komend wedstrijdseizoen speciale triathlon-clinics verzorgen voor klanten van de winkel. Meer informatie daarover volgt.