Door Pascalle Rovers

Zaterdag 22 juni start het Open Water Circuit van de KNZB. Op zaterdag is er een wedstrijd in Bodegraven en op zondag een wedstrijd in Leiden.

22 juni: http://bzpc-bodegraven.nl/openwater/
23 juni: https://www.swiminleiden.nl/programma/

Vanaf heden zal ik tijdig de aankomende open water evenementen hier presenteren. Ben je geïnteresseerd in deelname? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Bij de KNZB geldt in principe de volgende regel: Bij afstanden langer dan 3000m, en bij een watertemperatuur van onder de 18 graden is het zwemmen met een wetsuit verplicht. Bij een hogere watertemperatuur of kortere afstanden is het zwemmen met een wetsuit niet toegestaan.
  • NTB-leden die in het bezit zijn van een zogenaamde Atletenlicentie kunnen onder dezelfde voorwaarden als KNZB-leden die in het bezit zijn van een startvergunning inschrijven voor wedstrijden uit het Open Water Circuit. Zij kunnen zonder bijkomende kosten via het NTB-bondsbureau de hiervoor benodigde startvergunning aanvragen. Zonder Atletenlicentie kan je een dagstartvergunning aanvragen (zie knzb.nl).
  • Inschrijvingen lopen via mij (Pascalle Rovers) en worden ingediend door een mail te sturen naar pascallerovers@gmail.com onder vermelding van je naam, het programmanummer en indien beschikbaar je KNZB-startnummer.