Het eredivisieteam van Triathlonvereniging De Dolfijn zal komend seizoen nauw samenwerken met AmstelFysio. Speciaal voor het Amsterdamse topteam ontwikkelde de fysiotherapiepraktijk een prestatietest, waarmee de atleten doelgericht hun prestaties kunnen verbeteren, met een minimaal risico op blessures.

Met de test worden de sterktes en de zwaktes van individuele atleten in kaart gebracht om daar vervolgens een persoonlijk oefenprogramma aan te koppelen. Zo kunnen de atleten doelgericht en efficiënt hun prestaties verbeteren en blessures voorkomen. Daarnaast zal AmstelFysio het team ondersteunen met fysiotherapie en diverse workshops.

Frans Brouwer, fysiotherapeut en hardlooptrainer bij AmstelFysio is verheugd over de samenwerking: “Wij zijn blij dat we ons als performance partner aan het team kunnen verbinden, en hopen er een heel mooi seizoen van te maken”, laat hij in een reactie weten. Ook teammanager Marcel van Moerkerk reageert enthousiast: “Met AmstelFysio kunnen we het team verder professionaliseren”.

AmstelFysio is gespecialiseerd in het behandelen van sportgerelateerde blessures en heeft een intensieve samenwerking met verschillende sportclubs in Amsterdam. De aanpak van AmstelFysio laat zich kenmerken door het gebruik van fysieke testen, zoals de prestatietest die voor De Dolfijn ontwikkeld is. De samenwerking is per 1 april van kracht gegaan.