7 juli 2019 – Utrecht tweede divisie

Korte samenvatting van de race van afgelopen zondag.
Team wat mee deed bestond uit Dennis, Hans, Stach en Tom.

We waren allen vroeg aanwezig (10:45) om de strategie voor de race goed door te nemen, de fietsen met de spullen goed neer te zetten en de wisselzone goed in ons op te nemen. De start was om 12:50 en Hans had alles goed voorbereid.

Het zwemwater was helaas net niet koud genoeg voor een wetsuit en dat was een tegenslag voor ons team. Wij besloten met zijn allen achter Hans aan te zwemmen, want hij was de snelste zwemmer. Na het inzwemmen namen wij allen positie in achter Hans, klaar voor de start.

Helaas hadden de andere teams ons door en bij het afgaan van het startschot vlogen de tegenstanders links en rechts over Hans en de rest van het team heen en was er mega chaos. Nadat de desoriëntatie verdwenen was konden wij elkaar niet meer vinden en was het ieder voor zich. Met grote achterstand konden we toch nog wat concurrenten inhalen. Eenmaal uit het water werden wij als team aangemoedigd door mede Dolfijn leden en dat gaf ons allen weer moed om verder ten strijden te trekken.

Onze snelste man Stach was er het slechtste aan toe en kwam als laatste uit het water. Als een speer schoot hij door het deelnemersveld op zijn fiets, haalde alle teamleden in en had de 3e fietstijd. Na een zeer snelle wissel schoot Stach als op rolschaatsen door het veld heen en finishte als 10e met een 2e looptijd. Ook Hans en Dennis deden het goed op de fiets en zeker met lopen werden er veel in gehaald maar de achterstand was erg groot en kwamen niet verder dan een 43e en een 34e plek. Tom kwam binnen op een 61e plek.

Toch een mooie 9e plek overal voor het team. Het was een mooie dag en we waren tevreden over het resultaat en gezien de omstandigheden zat er helaas niet meer in.

Geschreven door Dennis van der Spoel