Door Sabine Hayn

Op 7 juli mochten Anneloes, Franca, Lysbet en Sabine naar Utrecht om bij de triathlon voor de 2e Divisie te starten.
Wat een mazzel: de temperatuur was perfect, het was bewolkt, super race omstandigheden dus! Het eerste berichtje in de ochtend kwam in onze app groep binnen: watertemperatuur 22,4 geen wetsuit dus. Wij waren positief ingesteld en keken uit naar de snelle wissel 😉
Wij verzamelden van te voren om samen onze fietsen klaar te maken en de nervositeit met elkaar te delen. Onze coach Fruzsina was er al eerder met supporters Karen, Roos, George en Paul om naar de briefing te luisteren en onze start spullen op te halen. Zij hadden al meer dan 50km op de fiets achter de rug!
Lysbet kreeg nog wat laatste tips om haar nieuwe triathlon schoenen straks perfect te kunnen inzetten en wij gingen op zoek naar onze wisselzone plek. Het was vrij druk maar wij konden alles kwijt. Er stond inmiddels een flink windje en wij mochten het water in met onze supporters aan de kant!
De temperatuur viel erg mee en het zwemmen ging soepel zonder chaos. Zoals voorspelt kwam Anneloes als eerste het water uit en begon met fietsen. Sabine zat als tweede op de fiets en werd snel ingehaald door topfietser Lysbet. Franca kwam vlak achter Lysbet het water uit.
Het fietsparcours was twee rondjes van rond 11km zonder gekke bochtjes. Gevoelsmatig was er bijna de hele tijd wind tegen maar Lysbet ging als een trein. Stayeren was niet toegestaan en er was ook een motor die de afstanden tussen de dames controleerde. Helaas kon een dame vrij lang van Lysbet’s luwte genieten zonder straf maar toen Lysbet aanzette en met 45km/h vandoor ging kon zij haar niet meer bijhouden 🙂 zij finishte met de 3rde fietstijd.
De rest van het team deed het ook super goed (Sabine 27, Anneloes 43, Franca 57) en her en der hoorden we onze supporters juichen! Alle dolfijn dames thuis werden van hun met live berichtjes geüpdatet 🙂
Het loopparcours was een ronde van 5km. Lysbet was al onderweg toen Sabine met haar normaalgesproken beste onderdeel begon. Zij merkte vrij snel dat de ademhaling minder soepel ging waardoor zij niet de verwachte prestatie kon leveren. Zij was iets te enthousiast op de fiets 😉 Op de laatste km zag zij dat tussen haar en Lysbet nog twee dames liepen. Die kon zij op de laatste meters nog achter zich laten. Alle dames deden hun best en konden nog aardig wat meiden inhalen.
Gefinisht zijn we met een 7e plek. Wij hadden voor meer gehoopt maar dit jaar is het startersveld iets sterker dan afgelopen jaar 😉 Gezien de omstandigheden zijn wij er blij mee en vooral was het heel leuk om te doen!
Afsluitend mochten wij samen met het hele dames team in de prachtige tuin van Mareille en Bart van een geweldig BBQ en veel gezelligheid genieten! What a day 🙂