Mahmoud Hassan (25) en Leander van Diggelen (28) zullen per direct de Eredivisie herenselectie van Triathlonvereniging De Dolfijn komen versterken. Mahmoud zal naast voor De Dolfijn ook uitkomen in de eerste divisie van de Duitse RTV Triathlon Liga. Leander, die in Nieuw-Vennep woont, maakt de overstap van TV Haarlemmermeer.

“Afgelopen september, tijdens de Bosbaan Triathlon in Amstelveen, heb ik kennis mogen maken met een zeer gemotiveerd team”, laat Leander in een reactie weten. “Ik zag de jongens winnen, en daarmee promoveren naar de eredivisie. Sindsdien ben ik vastbesloten om deel uit te maken van het team. Na vele testen, is het me nu gelukt om een plekje binnen de selectie te bemachtigen. Daar ben ik trots op! Samen gaan we komend seizoen voor het hoogst haalbare.”

Mahmoud, die in Caïro, Egypte, geboren werd, heeft een achtergrond in het vinzwemmen. “Ik ben vier jaar geleden begonnen met triathlon. Mijn eerste training was met de nationale ploeg van Egypte.” Nog elk jaar maakt Mahmoud progressie in de sport. “Ik hoop een aantal mooie prestaties neer te zetten, dit jaar. In Nederland en in Duitsland”. En ook voor de toekomst heeft hij grootse plannen: “Ik zou graag voor Egypte uitkomen op de Olympische Spelen van 2020”. Daarvoor zal hij zich dan via de Afrika Cup moeten kwalificeren.

Teammanager Marcel van Moerkerk reageert verheugd op de komst van de twee atleten. “We gaan ‘internationaal’, met de komst van beide heren. Stads- en landgrenzen worden overschreden. Leander is pijlsnel in het water, Mahmoud is goed voor een 34’er op de 10 kilometer. Op loopschoenen wel te verstaan. Ze zijn van absolute meerwaarde voor het team en wensen ze veel succes en plezier in het komend seizoen, dat op 30 april in Arnhem van start gaat.”

WhatsApp Image 2017-03-10 at 09.48.41 (1) 3655962_0_e940d825