Het heren topteam van De Dolfijn is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie Triathlon. Om mee te kunnen op het hoogste niveau van Nederland is Wattbike partner geworden van het team. De test- en trainingsfaciliteiten die Wattbike biedt zorgen dat de atleten komend seizoen doelgerichter en effectiever kunnen trainen. Het team gaat wekelijks trainen op de Wattbike en de atleten worden twee keer per seizoen getest via een Groot Sportmedisch Onderzoek door eigenaar en inspanningsfysioloog Erik Landman. Erik Landman: ‘Wij zijn trots dat de beste triatleten van Amsterdam op de Wattbike trainen en dat wij mogen bijdragen aan hun successen komende seizoenen’.

In november 2015 is het herenteam van De Dolfijn een traject gestart wat hen weer terug naar het hoogste niveau van Nederland moest brengen. In 2016 werden de mannen direct kampioen in de 1eDivisie en daarmee promoveerden zij naar de Lotto Eredivisie Triathlon. Hoofdcoach Bart Rijborz: ‘Het niveau in de Eredivisie ligt erg hoog. Met Wattbike als partner kunnen we als team de benodigde stappen zetten om op dit niveau te kunnen presteren’. De selectie voor komend seizoen bestaat uit: Ruben Beekmans, Erik Brandsma, Gert Brinkman, Joey Damen, Wouter Dijkshoorn, Lennard Elenbaas, Roy Lagerburg, Wilbert Grooters, Tjebbe Venema en Michiel de Wilde.

De Wattbike is een indoor fietstrainer die data meet als vermogen, hartslag en trap efficiency. Hierdoor kun je specifiek trainen binnen jouw persoonlijk vermogens- en hartslagzones. Trainingen worden doelgerichter en efficiënter waardoor atleten sneller progressie boeken. De hoeveelheid aan data zorgt er bovendien voor dat de Wattbike een goed instrument is om het niveau van de atleten te testen. Na de Olympische Spelen van Londen deed de Wattbike zijn intrede in Nederland. Momenteel wordt er bij zeven verschillende Watt Cycling Centers getraind op de Wattbike. Onder andere bij Watt Cycling Amsterdam Amstel en Watt Cycling Amsterdam West.