Bij de Dolfijn Triathlon ben je welkom twee weken te komen proeftrainen. Je start met een hardlooptraining op woensdagavond bij atletiekvereniging AAC in Amsterdam. Daar word je ontvangen door één van onze clubleden die je wegwijs maakt en je introduceert bij onze trainers. En dan begin je aan misschien wel je eerste hardlooptraining op de baan…

 

Wie zijn wij?

De grootte van de hardloopgroep gaat algauw richting de 40 atleten en we zijn makkelijk te herkennen. De één ziet er nog aerodynamischer uit dan de ander in een tight, thermoshirt en flitsend schoeisel. De gesprekken gaan veelal over de wedstrijden die zijn gelopen, gereden, gecrosst, geschaatst en gezwommen (de triathlonsport kent vele varianten!). En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwste gadgets die je daarbij kunnen helpen. De snelle tijden vliegen je om de oren, de ambitie kent geen grenzen en laten we het onderlinge competitieve aspect niet vergeten. Laat je hier niet door weerhouden, we trainen gezellig met z’n allen, maar ieder op zijn/haar eigen niveau.

 

De baan

We trainen op een 400 meter atletiekbaan waarvan je al snel genoeg doorhebt waar start en finish zich bevinden. Niet geheel onbelangrijk want die kunnen nog weleens afwijken. Je gaat oa. piramides lopen, intervallen of sprintjes doen. De afstanden variëren van 100 tot 3000 meter met alles daar tussenin. Een sporthorloge is daarbij handig, maar je kan ook aansluiten bij een groepje dat het tempo voor je bijhoudt 😉 

Met zo’n grote groep ontkomen we niet aan ‘baanregels’. Baan 1 is van iedereen die deelneemt aan het hoofdprogramma. Zodra je iemand “baan” hoort brullen is dat een seintje dat je niks in baan 1 hebt te zoeken of dat je even op moet letten dat er zo’n snelle man of vrouw voorbij komt. Socializen is gezellig maar denk ook aan je mede-atleet die nog de laatste meters aan het maken is, dus dat doe je naast de baan en niet erop. Heb je nog niet veel ervaring met het trainen op de baan? Geen zorgen, dat ga je bij ons leren en na een paar maanden praat ook jij in steigerungs, Z4 en kun je kaatsen als de beste.

 

Dus meld je aan voor de proefperiode en dompel je onder in de wereld die Dolfijn Triathlon heet. Gedurende die twee weken ontvang je alle nuttige en praktische informatie via de mail.

Meer info: leden@dofijntriathlon.nl of meld je meteen aan om te komen proeftrainen!

Mi-Sook van den Bosch