Met een divers aanbod aan trainingen in Amsterdam is er genoeg te kiezen. In het schema hieronder een overzicht van het aanbod. Onderaan de pagina meer informatie over de verschillende Dolfijn trainingen en de adressen van de verschillende trainingslocaties. Als er wijzigingen zijn in het trainingsrooster, dan worden die op deze pagina en via de informatiemail gecommuniceerd.

Wijzigingen in trainingsroosters:

  • Let op! Er is blauwalg in de Sloterplas!

Zwemmen (binnen)

De zwemtrainingen vinden plaats in het Sloterparkbad en in het Bijlmerbad. Neem bij aanvang van de zwemtrainingen de verenigingsingang aan de linkerkant van het Sloterparkbad. Loop de trap op en de gang in, vind je de kleedkamers. Deze zijn genummerd: de dames kunnen gebruik maken van kleedkamers negen en tien, de heren van kleedkamers twaalf en dertien. Bij het Bijlmerbad kan je langs de poortjes richting de kleedkamers. Daar kan je een kleedruimte dames of heren kiezen.

De zwemtrainingen zijn geschikt voor divers niveau. Behalve voor echte beginners in de borstcrawl kan je bijna op elke dag trainen. Hieronder vind je informatie over de locatie, tijd, type training en de trainer. Spreek voor de eerste training met de trainers af in welke baan jij gaat liggen, wisselen kan altijd.

Sloterparkbad

Bijlmerbad

Zwemmen (open water – zomer)

Tijdens de zomermaanden zwemmen we elke week buiten in de Sloterplas. Het programma houdt rekening met het wedstrijdseizoen van de divisies en de grote, door Dolfijnen meest bezochte, langere triathlons.

We starten met wat specifieke trainingen voor de bijzondere concepten van de (divisie) wedstrijden. Denk aan: teamzwemmen, waterstarts, strandstarts, landlaps, navigeren, boeien ronden. Langere afstand trainingen komen later in het seizoen. De open water trainingen zijn voor alle niveaus.

Regels:

  • Zwemboei is verplicht (enkele te leen en te koop bij trainer: Mareille Veenman)
  • Wetsuit verplicht totdat watertemperatuur boven de 19 graden is
  • Wees op tijd! 19:00u gaan we te water
  • Blokkeer het terras niet, verzamelpunt bij boothuis verhuur
  • In het open water heeft IEDEREEN de verantwoordelijkheid om op elkaar te letten
  • Via de Facebook groep wordt per week de laatste informatie gedeeld

Open water training. Watersportcentrum Sloterplas.

Fietsen

Vanaf dinsdag 27 maart hebben we fietstraining bij Wielervereniging ASC Olympia. Het is 18.15 uur verzamelen op het fietsparcours van Sloten (na het viaduct naar links en dan verzamelen we bij het houten bruggetje). De training start om 18.30 uur en eindigt om 20.00 uur. In de eerste weken zal de focus op duur en techniek liggen. Ieder niveau is welkom! Denk aan je helm (!) en wat eten/drinken voor tijdens de training. Neem eventueel verlichting mee en extra kleding voor op de terugweg naar huis. Je kunt je melden bij Wim Overdevest (trainer Olympia).

Voor de social ride verzamelen we bij het Sloterparkbad.

Fietstraining – Wielervereniging Olypia (zomermaaden)

Hardlopen

Op woensdag is er looptrainingen op de atletiekbaan van AAC. Op woensdag is het verzamelen op de baan om 19:00 uur, voor de warming-up. De trainingen bestaan uit een warming-up en core-oefeningen, gevolgd door loopscholing en het hoofdprogramma: doorgaans een serie intervallen, opbouwend in inhoud en intensiteit.

Atletiekbaan AAC

De koppel- en wisseltrainingen vinden vaak in en rondom de Ouderkerkerplas plaats.