De Dolfijn, dat zijn wij en dat ben jij!

De Dolfijn is een vereniging. Dat betekent dat alle activiteiten door haar leden worden georganiseerd. En dat is iedere week weer een uitdaging! Denk aan het geven van trainingen, verzorgen van communicatie, het organiseren van evenementen, commissies etc.

Openstaande vrijwilligersrollen

We zoeken een zwemtrainer die 1 x in de 2 weken op een zaterdagochtend en een dinsdagavond training wil geven. Het is mogelijk een opleiding te volgen. Voor meer informatie neem contact op met onze trainingscoordinator Ellen via training@dolfijntriathlon.nl.

Meer taken

Vandaag de dag wordt er steeds meer van een vereniging gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan wetgeving, veiligheid en certificering, zodat alle leden veilig en met plezier mee kunnen trainen. Dit zijn taken waarvoor we momenteel onvoldoende kennis en capaciteit in huis hebben. Daarnaast staan er ook veel leuke ideeën en evenementen op de plank, maar door beperkte capaciteit komen we daar op dit moment niet aan toe.

2020: het jaar van de vereniging

In december hebben alle leden een nieuwsbrief ontvangen met daarin de boodschap dat wij in 2020 een campagne starten. Doel van deze campagne is om meer samenwerking te realiseren, zodat we De Dolfijn naar een volgend niveau kunnen brengen. Hoe gaaf is het als we alle krachten bundelen en iedereen op zijn eigen manier een steentje bijdraagt om onze vereniging nog mooier, leuker en professioneler te maken.

Geen paniek!

We vragen niet of je in het bestuurd komt en hierdoor iedere zondag van huis bent. We zoeken juist ondersteuning in kleine dingen. Denk aan specifieke kennis: fotografie, ICT, vormgeving, data-analyse, financiën of een andere specialisatie. Door jouw kennis in te zetten help je ons enorm. Voor jou is dit misschien zo gepiept, voor De Dolfijn is het resultaat groot!

Wat kun jij doen?

Als ondersteuner ben je de helpende hand. Net waar de vereniging op dat moment behoefte aan heeft. Denk aan het ontvangen van een nieuw lid, helpen met evenementen en clubkampioenschappen, maar het kan ook het vertalen van een tekst of uitzoeken van een contract zijn. Als beloning ontvang je vele bedankjes van andere Dolfijnen. Hoe leuk is dat!
  Een werkgroep is een groepje enthousiastelingen die naast triathlon nog iets anders gemeen hebben. Denk aan ICT, fotografie, data-analyse, accountancy, bewegingswetenschappen. Als er vanuit de vereniging behoefte is om iets specifieks gedaan te krijgen, is het ideaal als een werkgroep zich hierover buigt. Iedereen is vrij om deel te nemen, en er is geen speciale status binnen de vereniging. Wat is jouw hobby?
Een commissie is aangesteld door het bestuur en heeft een commissiehoofd die lid is van het bestuur. De vereniging kan niet zonder deze commissie. Denk aan de evenementencommissie, training, maar ook sponsorcommissie en communicatie. In deze commissie ben je continue op zoek naar hoe we de Dolfijn nog beter kunnen maken voor de leden.
Als bestuurder leid en vertegenwoordig je de vereniging. Jij zorgt voor een passend beleid en zorgt dat dit wordt uitgevoerd. In het bestuur zitten een voorzitter, secretaris en hoofden van alle commissies. Ideaal voor leden die bestuurservaring willen opdoen. als beloning hoef jij je lidmaatschap t.w.v. €408,- niet te betalen.
Als trainer geef je les binnen jouw vak of discipline en je krijgt per training betaald. Jij bepaalt zelf hoeveel trainingen je wilt geven. Wist je dat je ook trainer kunt zijn zonder diploma en dat wij 50% van de opleidingskosten vergoeden?
Iedere financiële bijdrage is meegenomen. Heb je niet veel tijd in een jaar om naast de triathlontrainingen ook je kennis te delen, dan is een donatie een geweldig gebaar om de vereniging te helpen.

 

Enthousiast?

Meld je aan door een mail te sturen waarin je kort vertelt wat je voor De Dolfijn kan betekenen!