VEELGESTELDE VRAGEN

Contributie

Contributie
Bij de Dolfijn Triathlonvereniging betaal je voor een heel seizoen inclusief licentie.  Het seizoen begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli. Op de pagina lidmaatschap vind je het overzicht terug.

Let op! De inschrijfkosten worden bij de eerste factuur in rekening gebracht. Aan het begin van het kalenderjaar worden de kosten voor de NTB-licentie in rekening gebracht.

 

Hoe wordt de contributie berekend?
Het contributiejaar loopt van 1 augustus t/m 31 juli en je betaalt voor 1 seizoen. Het is mogelijk om je jaarcontributie in 10 termijnen te betalen. Dit kun je aangeven bij de inschrijving. De hoogte van de contributie vind je terug op de pagina lidmaatschap. Dit zijn de jaarlijkse kosten exclusief eenmalige inschrijvingskosten van € 15, en NTB licentie. Je betaalt in het eerste jaar alleen over de maanden dat je lid bent Bijv. van 1 mei tm 31 juli = 3 maanden + 15 euro. Je ontvangt een factuur met daarin alle informatie voor je eigen administratie.
Wanneer wordt de contributie afgeschreven
In principe wordt de contributie altijd tussen de 25ste en de 30/31 ste van de maand geïncasseerd. Echter hangt het van het instroommoment en het aantal termijnen af wanneer de contributie afgeschreven wordt. Voor 4 termijnen geldt voor het begin van het triathlonjaar (per augustus): 1ste termijn aug/sep, 2de termijn nov, 3de termijn feb en het 4de termijn mei. Voor 10 termijnen geldt dat er vanaf september t/m juni, geïncasseerd wordt. Wanneer je je later hebt ingeschreven, worden deze termijnen korter. Voorbeeld: heb je je ingeschreven in oktober? Dan wordt er vanaf oktober 9 termijnen geïncasseerd. Vanaf november worden er 8 termijnen geïncasseerd etc. De termijnen staan altijd op de factuur die je krijgt na inschrijving.
Kan ik mijn contributie tijdelijk stopzetten?
Dat kan alleen als er sprake is van onmacht. Denk aan een breuk, operatie waardoor trainen echt niet mogelijk is. Een medische verklaring is hiervoor noodzakelijk. De minimale periode om de contributie tijdelijk stop te zetten is 3 maanden.
Ik kan niet meer trainen door een bijzondere reden, kan ik mijn contributie beëindigen?

De contributie kan enkel stopgezet worden wanneer er sprake is van een chronische of ongeneesbaar ziekte, blijvend letsel of verhuizing buiten de gemeente Amsterdam. Blessures, zoals een schouder-rug blessure, lopersknie of shin-splint zijn veelal tijdelijk van aard en is in geen geval reden om het lidmaatschap tijdelijk stop te zetten. Onze ervaring leert dat zwemmen en/of fietsen bij bijna alle blessures juist wordt gestimuleerd door de arts, ook tijdens de zwangerschap. Uiteraard zijn er uitzonderingen als de arts dit nadrukkelijk voorschrijft. Een schriftelijke verklaring is hiervoor verplicht en zullen wij de contributie voor dat jaar beëindigen. Hierbij geldt een opzegtermijn van een maand.

Contributie opzeggen

De contributie loopt van 1 augustus t/m 31 juli. Het is niet mogelijk deze tussentijds te beëindigen. Indien je je contributie wilt beëindigen dien je uiterlijk schriftelijk en voor 1 juli op te zeggen. Je ontvangt per mail een bevestiging en jouw lidmaatschap stopt per 31 juli.

Ik ben te laat met het opzeggen van mijn contributie
Dat is heel vervelend en wij begrijpen dat je dit had willen voorkomen maar dit is echt niet mogelijk. Wij maken ieder jaar tijdig via de nieuwsbrief bekend dat je dit schriftelijk dient op te zeggen voor 1 juli.
Inschrijfkosten
Als nieuw lid betaal je eenmalig € 15,- inschrijfkosten.

Triathlon licentie

Licentie

Wij zijn onderdeel van De Dolfijn Zwemvereniging en zijn aangesloten bij de KNZB en NTB. Naast je Dolfijn lidmaatschap heb je ook een NTB basislicentie (ook wel een verenigingslicentie). Deze basislicentie wordt gelinkt aan de Dolfijn en hij wordt ook via de Dolfijn bij jou in rekening gebracht. Zodra jij je lidmaatschap opzegt bij de Dolfijn, zeggen wij ook je lidmaatschap op bij de NTB. Naast een basislicentie kun je zelf via de Mijntriathlon omgeving van de NTB een atletenlicentie aanvragen (een wedstrijdlicentie). Deze atletenlicentie betaal je rechtstreeks aan de NTB. Meer informatie over licenties is te vinden op de website van de triathlonbond.

Wat is het verschil tussen een basis licentie en een atleten licentie?

Het nemen van een licentie is verplicht. Een basislicentie is bedoeld voor verenigingsleden die weinig of geen wedstrijden doen. Zij komen niet in aanmerking voor geld- en ereprijzen op NK’s en bij deelname aan een NTB-evenement betalen zij toeslag op het inschrijfgeld in de vorm van een daglicentie

Een atletenlicentie is altijd gekoppeld aan een basislicentie. Wanneer je een atletenlicentie bezit hoef je bij geen enkel evenement dat op de NTB-kalender staat een toeslag op het inschrijfgeld te betalen. Ook kom je met een atletenlicentie in aanmerking voor NK-medailles en teamcompetitiewedstrijden.

Overige FAQ

Gaan de trainingen altijd door?

Het is mogelijk dat een training een keer niet doorgaat. Bijvoorbeeld door een evenement op de trainingslocatie. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor. Daarnaast lukt het ons bijna altijd om vervangende trainingslocaties te regelen. Een enkele keer lukt dat helaas niet. Wanneer er wijzigingen zijn, proberen we die tijdig door te geven via het trainingsrooster op de website, onze nieuwsbrief en via de Facebookgroep van Triathlonvereniging De Dolfijn.

Hoe kan ik lid worden van de Facebookgroep?

Je dient lid te zijn/worden van Triathlonvereniging De Dolfijn om toegang te krijgen tot de besloten Facebookgroep. Voeg Mi-Sook van Den Bosch toe op Facebook om lid te worden van de Facebookgroep. Of vraag hier om lid te worden.

Wat heb ik nodig voor een triathlon?
Zwemmen

 • Badmuts
 • Brilletje
 • Wetsuit
 • Vaseline/baby olie (zo krijg je je wetsuit makkelijk uit) 
 • Slippers (om naar de zwemstart te lopen, je loopschoenen staan in de wisselzone!)

Fietsen

 •  Pomp je banden op! 
 • Reservebanden ect., CO2 patroon
 • Helm
 • Brilletje
 • Fietsschoenen
 • Elastiekjes (hiermee kun je je fietsschoenen op je pedalen monteren)
 • Evt. wielen vervangen voor racewielen
 • Voeding (reepjes/gelletjes voor op de fiets, met name voor lange afstanden)
 • Bidon met sportdrank

Lopen

 • Loopschoenen
 • Petje
 • Babypoeder (hiermee kun je je hakken insmeren om snel je schoenen in te glijden en blaren te voorkomen; ook handig voor je fietsschoenen!)

Overig 

 • Een hoge dosis energie en wedstrijdmotivatie
 • Dolfijn trisuit
 • Handdoek voor wisselzone (felgekleurd, zodat je je wisselplek snel kunt vinden)
 • Championchip
 • Inschrijvingsformulier
 • NTB-pas
 • Horloge
 • Sport BH
 • Medicatie
 • Eten (krentebollen, witbrood, banaan ect.) en drinken (sportdrank en water) voor overdag
 • Startnummerband
 • Zonnebrand

Bij slecht weer:

 • Vuilniszak/plastic tas om kleren en schoenen droog te houden
 • Extra sokken
 • Warme, droge kleding
Hoe weet ik welke wetsuit het bij mij past?
Het voordeel van een wetsuit is dat het warmer is dan alleen een trisuit en je hebt meer drijfvermogen tijdens het zwemmen. Wetsuits zijn er in verschillende soorten en maten. Dit verschil zit hem met name in het materiaal en de stugheid hiervan. Bij een wat dikker en stugger materiaal heb je bijvoorbeeld meer drijfvermogen, maar weer wat minder bewegingsvrijheid. Afhankelijk van wat voor type zwemmer jij bent kan je hier een wetsuit op uitkiezen. Door het hele jaar heen zijn er verschillende wetsuit testdagen. Op deze dagen kan je verschillende merken wetsuits passen en uittesten.
Waar kan ik mijn overige spullen het beste aanschaffen?

Als triathlonvereniging hebben we verschillende partners. Bekijk welke voordelen onze partners te bieden hebben.

Wat houdt de triathlon competitie precies in?

De teamcompetitie triathlon bestaat uit vijf verschillende niveaus. De Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie, 3eDivisie en de 4eDivisie Triahtlon. Elk jaar vinden er tussen april en september vijf wedstrijden plaats per niveau waarbij per keer 4 mensen starten (alleen bij de Eredivisie heren starten 5 triatleten). Deze wedstrijden creëren het ultieme teamgevoel. Wil je meedoen met de teamwedstrijden? Aanmelden kan vanaf maart via deze link.