Geschreven door Britt van Rooij

Na lang wachten… eindelijk weer een wedstrijd. Mijn debuut voor de Dolfijn. Zodra ik hoor dat ik ga starten bij de eredivisie is dat wel spannend, zeker ook omdat Olympisch Spelen-ganger Maya Kingma meedoet. De eerste kriebels in mijn buik komen al vroeg en om mezelf gerust te stellen volgt een goede voorbereiding en een gesprek met coach Marijke. Op de dag zelf zijn deze kriebels er nog steeds, maar ik ben niet de enige: samen hebben we last van gezonde wedstrijdspanning. En dan is het super fijn om met zo’n ervaren team op pad te zijn. Marleen die alle soorten tape bij zich heeft en Paulina die helpt om de nummers op onze armen en benen te plakken. Nog een laatste briefing van onze coach Marijke voordat we ons klaar gaan maken voor de start (zonder wetsuit: watertemperatuur 21,3). Nog voordat we het water in gaan helpen de dames me nog even met mijn badmuts (lastig als je zo dik haar hebt…). Na een korte stukje inzwemmen, begeven we onze naar de startlijn: onze startposities op de tweede rij zijn helaas niet ideaal. En dan luidt het startsignaal en moet ik me een weg banen over diegene voor me, vervolgens probeer ik nog bij een groep aan te sluiten, maar dat lukt helaas niet. Dat wordt dus zelf 1,5km zwemmen. Na ca. 26min komt Marieke net achter mij het water uit en roept meteen: “Britt, we kunnen een groepje vormen”. Samen met 4 andere dames fietsen we naar op de groep voor ons, waar Marleen en Dieuwertje in zitten. Na 3 rondes kunnen we met z’n vieren verder fietsen in een grote groep. Extra fietstraining kan geen kwaad voor de meeste dames in de fietsgroep, want bij elke bocht staan we bijna stil. Ondertussen worden we gelapt door Maya Kingma… Na een snelle wissel nog 4 rondes lopen van 2,5km. Helaas voor mij wat minder hard, door scherpe steken in mijn rechterzij. Maar Dieuwertje, Marieke en Marleen laten nog even hun hardloopkwaliteiten zien en het resultaat is een mooie achtste plek!

Dieuwertje (19e, 2:14:34)
Marieke (24e, 2:16:00)
Marleen (25e, 2:16:09)
Britt (37e, 2:22:16)

Na de wedstrijd krijgen we de kans om onze andere teams aan te moedigen. Ondanks dat er geen publiek welkom was, is de sfeer goed in
Rotterdam. Dit smaakt naar meer! Op naar de Team Time Trial op 15 augustus in Almere.