Trainingsweekend Divisie Dames

Met 25 vrouwen op trainingsweekend. Wacht even, 25 vrouwen? Jep, u leest het goed! En het was een feestje!  
 
Vrijdag 16 maart reisde 25 vrouwelijke Dolfijnen af naar het mooie Schaijk. Het weekend stond in het teken van trainen, maar natuurlijk ook gezelligheid en elkaar beter leren kennen.  
Om 16:00 verzamelde we bij het Golfbad in Oss, waar Paulina een leuke zwemtraining verzorgde. De naam van het bad doet zijn naam eer aan, want zonder lijnen was het inderdaad zwemmen in een golfbad 🙂  
Na het zwemmen konden we inchecken bij onze accommodatie en toen de bedjes waren verdeeld begon de chaos pas echt: koken voor al deze hongerige dames. Marleen van den Broek is een natuurlijke leider en nam het voortouw. Er werden Teams gemaakt (Team snijden en Team Koken) en binnen no time stond er een heerlijke maaltijd op tafel: Mexicaanse wraps! Het was genieten en heel gezellig. Na het avondeten waren er nog een aantal enthousiaste Dolfijnen die 10 km gingen hardlopen. Het was pikke donker maar gelukkig had Dieuwertje haar lampjes mee. Na een bakje kwark dook iedereen op tijd zijn bed in.  

Zaterdagochtend ging om 07:30 de wekker en zat iedereen om 08:00 aan het ontbijt. Pannen havermout en het suikerbrood vlogen van de ene kant naar de andere kant van de tafel en om 09:30 stond iedereen klaar om te beginnen aan de lange fietstocht. In verschillende groepen werd er 80 of 115 km afgelegd, een leuke route maar het was nog best fris. De zon liet zich niet echt zien, jammer. De lunchstop werd dan ook door iedereen zeer gewaardeerd, even opwarmen en weer door. We waren precies op tijd terug om nog het laatste deel van Milaan-San Remo en shorttrack te kijken. Sommige waren nog niet moe en gingen nog voor een wandeling. Na deze sportieve dag was het weer tijd om te koken. Na het succes van gisteren stond er weer binnen no time een heerlijk pastamaaltijd op tafel, chapeau voor de chefs!  

Zondag voor de duurloop werd er een lucratieve warming up gedaan, van tikkertje tot burpees tot stretching. Daarna gingen we in verschillende groepen uiteen om 10, 15 of 22 km te rennen. Een leuke maar uitdagende route door de Maashorst. Uitdagend omdat de regen die nacht flinke plassen had veroorzaakt waardoor delen van de route waren geblokkeerd, dus het werd een soort van zwemloop haha. Na de lunch werd alles opgeruimd en keerde we richting huis. Het weekend was voorbij gevlogen! Wat hebben we toch een leuk clubbie zo bij elkaar, dankjewel allemaal, ik heb onwijs genoten. 
 
Liefs, Tamara  
 
P.S. Hoeveel bakken kwark denken jullie dat er dit weekend doorheen zijn gegaan?