Door: Nina

Op zondag 9 juni (b)leek bijna iedere Dolfijn wel ergens aan de start te staan bij een triathlon.
Zo ook voor de dames en heren van de eerste en tweede divisie, daar was Groningen het strijdtoneel. Vanuit de dames teams reisden 12 atleten en team captain Paulina af naar het hoge noorden: één team in de eerste divisie en twee teams in de tweede divisie. Met zo’n grote groep naar een triatlon gaan betekent meer coördinatie om 12 mensen (en 12 fietsen) te verplaatsen, maar ook meer gezelligheid en meer enthousiasme om de teamgenoten aan te moedigen!

Bij de eerste divisie stonden Marieke, Marleen, Szilvia en Lisa voor een olympische afstand aan de start. De weersomstandigheden waren op zijn zachtst gezegd niet aanlokkelijk: harde wind, koud water (iets meer dan 16 graden) en alleen maar wolken. Maar ondanks dat, klonk om 12.55 het onverbiddelijke startschot. Na twee rondjes zwemmen kwamen Marleen en Lisa met de eerste groep uit het water en begonnen met het fietsonderdeel. Een paar minuutjes daarna vloog Marieke met een glimlach op de fiets voorbij. Het fietsen bestond uit 4 rondjes van in totaal 45 km en was eigenlijk een uitgebreide interval training: 10 minuten hard wind tegen en dan een paar minuutjes de wind in de rug. Marieke zette haar opmars op de fiets door met lopen en finishte zo knap als tweede. Marleen hield haar top 10 positie vast en Lisa eindigde iets daarna op de 16e plek. Szilvia had bij haar eerste divisie wedstrijd helaas maagklachten, maar ging toch stoer door. Het eindresultaat: een mooie 3e plek op het podium voor het team!

De teams van de tweede divisie bestonden uit Nina, Anouk, Tessa & Moniek en Linda, Bianca, Mirthe & Elianne. Nadat we de dames van de eerste divisie klappertandend en bibberend het water uit zagen rennen was het enthousiasme om zelf het water in te duiken iets naar de achtergrond verdwenen. Na een korte warming up en motiverende woorden van Paulina, stonden we dan uiteindelijk toch allemaal aan de start. Tessa en Mirthe namen het voortouw en zwommen als nummer 1 en 2 het zwemparcours door. Na een wissel met trillende handen en gevoelloze voeten zat iedereen op de fiets waar ook voor ons de interval training begon. Een gevecht met de wind die soms flink tegen zat maar gelukkig soms ook heerlijk mee.
Het looponderdeel bestond uit twee rondjes waarbij in de u-bocht alle supporters en dolfijnen ons stonden aan te moedigen om de laatste 2,5 km er nog uit te pushen! Als één groot team kwamen we om en om binnen en ontvingen we elkaar bij de finishlijn! Een eindresultaat met een mooie 7e en 8e plek!