Geschreven door Marcel van Kol

Beste Challengers,

Het duurde even, maar de jury is eruit. De uitslag van Challenge 5 is bekend en doet het klassement op z’n grondvesten schudden.

Maar liefst 9 Dolfijnen durfden het aan video’s met hun vaardigheden rondom de bandenwissel publiekelijk te maken. Drie dames en zes heren hebben de mouwen opgestroopt en zijn de strijd met de lekke band aangegaan.

Hierbij werden veel verschillende technieken toegepast. En uiteraard werden de randen van de spelregels weer opgezocht. Maar eerlijk is eerlijk: er stond niets in het reglement over het meeslepen van enorme fietspompen. Goedgekeurd dus! Ook had een zekere P. Dolfijn meerdere video’s ingezonden. Niet verboden en aan de kundige jury om te bepalen welke hij nu wilde nomineren. Check! En dan hadden we nog een gevalletje te laat, veel te laat! “Marijke op Maandag” met vele mea culpa’s. Tja, het is wat om een voormalig Olympisch kampioen een DSQ te geven … dat gaat ver. Aan de andere kant, bij de OS moet je ook niet te laat aan de start verschijnen. Met name over dit laatste geval heeft de jury de nodige kopzorgen gehad. Maar ook die knoop is doorgehakt.

Okee, genoeg inleidende beschietingen. Tijd om de balans op te maken en de prijzen te verdelen. Heerlijke filmpjes mogen aanschouwen. Dank daarvoor Dolfijnen! Hieruit blijkt wel weer dat het Clubkampioenschap serious business is!

De top 3 bij de vrouwen ziet er als volgt uit:

1. Ma Rieke 2.26
2. Marijke 3.05 (2.05 + 1.00 penalty)
3. Franca 14.45

En bij de heren:

1. Peter 1.14
2. Paul 1.36
3. Wilbert 1.44
4. Ramon 2.10
5. HP 2.11
6. George 4.20

Tot zover de coronaproof online challenges. Op naar de live shows!

Alle info over het vervolg van de Clubkampioenschappen en de tussenstand vind je HIER!