Geschreven door Eric Mathijssen

Je kunt een Dolfijn wel uit de competitie halen, maar de competitie niet uit de Dolfijn!
Door de corona-maatregelen zijn de meeste wedstrijden helaas afgeschaft, maar een echte Dolfijn blijft de competitie zoeken. Dit zien we ook mooi terug in de alternatieve challenges. Naar mate het einde daarvan nadert neemt het fanatisme toe! Mooi om te zien, maar voor de gelegenheidsjury niet altijd even eenvoudig (waar is Paula als je haar nodig hebt?). Daar waar de jury eerst nog soepel kon zijn en zaken met een glimlach af kon doen wordt er nu verwacht nog strenger en rechtvaardiger te zijn! We zien het als een mooi compliment dat ook deze extra events door jullie zo serieus genomen worden, dus die handschoen pakken we graag op!
Deze keer bezorgde jullie ons wel wat hoofdbrekers. Hoewel de T2-wissel een officieel onderdeel is van het grote broertje, de triathlon, en je mag verwachten dat een triatleet bekend is met de geldende regels werd er hier en daar toch de randen opgezocht. Met name het juist omgaan met het startnummer werd als lastig ervaren zagen we. Net als met de triatlon hebben we besloten om te werken met blauwe kaarten. Een foutje levert je een blauwe kaart op en iedere blauwe kaart die je krijgt staat voor 2 strafseconden.
En dan nu het verslag van de wedstrijd zelf! George en Franca (beiden hooggeplaatst in het tussenklassement) plaatsten als eersten hun filmpjes met al een heel strakke tijd. Helaas zat er nog een schoonheidsfoutje in en dat was een reden voor ze om op donderdag een nieuwe poging in te zenden zonder schoonheidsfoutjes en beiden met een knappe verbetering van hun tijd! Chapeau!
Helaas worden er geen Oscars uitgedeeld in deze competitie anders waren HP en Peter zeker in de prijzen gevallen! Briljant verslag van twee supersnelle inzendingen, inclusief een moedige comeback-poging van The Empire op zondag!
Vervolgens was het de beurt aan Wouter en Marthe. Zeer respectabele tijden! Helaas wel ieder een blauwe kaart, hoewel de jury onder de indruk was van de genoemde redenen om geen startnummer te gebruiken: “Ik heb een doorzichtig startnummer” en “door een hond eraf gebeten”. Ramon nestelde zich op diezelfde dag in de top 10 met 11,1 seconden en zou daarmee uiteindelijk op de 9de plaats eindigen.
Het peloton nam op zaterdag een kleine adempauze, beraadde zich, smeedde plannen en liet niet meteen het achterste van de tong zien. Dat zorgde voor een grande finale op zondag met indrukwekkende prestaties bij de vrouwen van Marieke (2de plaats), Marijke (3de plaats) en Mareille (4de plaats). Allemaal snel, maar net niet genoeg om de ware kampioen, Franca, van de troon te stoten. Gefeliciteerd Franca! Je hebt dit onderdeel gewonnen!
Ook bij de mannen was het vuurwerk. Bart streed voor wat hij waard was en kwam op 7,4 seconden. Hij pakte helaas wel een blauwe kaart en daarmee 2 strafseconden. Op de eindklassering had dat echter geen invloed, een respectabele 7de positie! De in de tussenstand hoog geklasseerde Paul verwierf zich een podiumplek (3de plaats) met een knappe 5,8s. Maar daarmee was de voor sommigen onmogelijk geachte barrière van 5 seconden nog niet geslecht! Ook Wilbert die daarna kwam bleef daar nog boven. Even leek het erop dat de bovenmenselijke prestatie van een T2 binnen 5 seconden ook voor Dolfijnen onmogelijk is. Maar als een duveltje uit een doosje was daar plots Roel. De nieuwe wisselkoning kon gekroond worden. Roel pakte op zijn supersonische klompen de eerste plek met een tijd van 4,3 seconden. Maar in huize Grooters was de kurk inmiddels al van de champagnefles geplopt en de dansmariekes gingen reeds in polonaise rond de salontafel….  plots viel ook daar echter een oorverdovende stilte….Want wie Wilbert ook maar een heel klein beetje kent snapt onmiddellijk dat dit onverteerbaar zou zijn. Het voelde nog maar als gisteren dat hij eervol de titel van wisselkoning van Bart ontfrutseld had. En dan zou hij deze nu alweer kwijt zijn? Het is een rare tijd, maar zo gek kon het niet worden. Zo gezegd zo gedaan en nog voor de schemering viel was het lot beslecht. Wilbert is, was en blijft de onbetwiste wisselkoning! (3,93 seconden, 1ste plaats). Proficiat!
Vrouwen Snelste tijd in seconden
1 Franca 6,79
2 Marieke 7,93
3 Marijke 9
4 Mareille 9,9
5 Marthe 11,43
Mannen Snelste tijd in seconden
1 Wilbert 3,93
DSQ Roel 4,3
2 Paul B. 5,8
3 George 6,08
4 Peter L. 6,23
5 HP 6,50
6 Bart R. 9,4
7 Wouter 10,83
8 Ramon 11,1

Rectificatie: Roel heeft aangegeven dat zijn inzending niet geldig is vanwege het gebruik van klompen als schoeisel. Het reglement schrijft hardloopschoenen voor. Klompen vallen daar niet onder, hoewel hij ze wel lekker vindt lopen. Bovenstaande uitslag is hier op aangepast.