DAPHNE RIJBORZ

Naam: Daphne Rijborz

Discipline: zwemtrainer

Waarom ben jij trainer bij De Dolfijn: door een lang slepende rugblessure heb ik een hele tijd niet kunnen trainen en ben ik langs de kant gaan staan, ik vind het fijn om mijn kennis over te brengen om anderen.

Wanneer actief als trainer voor de Dolfijn: ik denk dat ik nu zo’n 10 jaar bij de Dolfijn training geef maar daarvoor was ik zweminstructeur bij bij verschillende zwemmend redden brigades, daar ben ik mee begonnen in 1985.

Wat is jouw belangrijkste kwaliteit als trainer: toen ik in 1994 lid werd van de Dolfijn heb ik intensieve techniek training van Bas gekregen, daar heb ik heel veel van geleerd en met die kennis help ik graag anderen om sneller te gaan zwemmen, ik ben er in ieder geval zelf op de 1000 meter 5 minuten sneller door geworden. Als docent in het dagelijkse leven past kennis overbrengen ook heel erg bij mij. Daarnaast heb ik 15 jaar allerlei triathlons en marathons gedaan (al weet niet iedereen dat meer, haha) en kan ik daar enthousiast over vertellen.

Hoe kan een atleet jou het beste bereiken voor vragen: vragen kan altijd voor en/of na de training maar ook via facebook waar ik bekend ben als Daphne Geo.