JEAN-PHILLIPE DE LANNOY

Naam: Jean-Philippe de Lannoy

Discipline: Zwemtrainer

Waarom ben jij trainer bij De Dolfijn: Na mijn wedstrijdzwemperiode op Curaçao ben ik begonnen als jeugdtrainer. Sindsdien vind Ik het heel leuk om anderen sporters te leren zwemmen en te coachen. Direct na mijn komst in Nederland voor volgen van mijn universitaire opleiding, ben ik vrijwel direct na mijn toetreding tot de triathlon afdeling begonnen met het verzorgen van zwemtrainingen voor de triatleten. Daarna is het nooit meer gestopt.

Wanneer actief als trainer voor de Dolfijn: Ik ben sinds 1990 actief als zwemtrainer bij de triathlon afdeling van De Dolfijn. Na een lange periode als hoofdtrainer, naast mijn eigen wedstrijdperiode als triatleet, ben ik van 3x per week training geven af gaan bouwen naar 1x week op de donderdag zoals het nu is.

Wat is jouw belangrijkste kwaliteit als trainer: Beginners de techniek van borstcrawl en andere zwemslagen leren en de groepen een zwemtraining verzorgen die past bij hun behoefte en niveau. Mijn training is voor mij geslaagd als de zwemmers tevreden aangeven de training als prettig en waardevol te hebben ervaren.

Hoe kan een atleet jou het beste bereiken voor vragen: Tijdens de training ofwel via de mail (jepelannoy@gmail.com).