MARTIJN ZANEN

Naam: Martijn Zanen

Discipline: Zwemtrainer

Waarom ben jij trainer bij De Dolfijn: Ik vind het ontzettend leuk om triatleten verder te helpen met hun zwemtechniek. Een goed gemotiveerde groep zwemmers die met veel plezier mijn zwemtraining bezoekt daar krijg ik positieve energie van. Tenslotte is het helemaal leuk om te horen als mensen jouw tips kunnen waarderen en daar zichtbaar ook beter van gaan zwemmen.

Wanneer actief als trainer voor de Dolfijn: Ik ben trainer van het heren selectieteam van de Dolfijn en ben vaak in het zwembad te vinden.

Wat is jouw belangrijkste kwaliteit als trainer: Als trainer sta ik langs het bad op onder andere zondagochtend. We trainen het duurvermogen op die dag, maar wel met prikkels. Dat kan zijn met een aantal versnellingen of een blok techniek met een thema. Maar ook een 1km achter elkaar of een 1500m is een optie die een triatleet natuurlijk niet snel afschrikt. Afwisseling is mijns inziens één van de belangrijkste punten van training en daarom schrijf ik voor iedere zondag een nieuwe. Ik ben op zondagochtend langs het bad te vinden om de heren selectie training te geven, maar sta ook paraat als de algemene groep vragen heeft. Kom dus vooral naar me toe!

Hoe kan een atleet jou het beste bereiken voor vragen: Dat kan op allerlei manieren. Het fijnste is tijdens training, zodat ik eventueel ook visueel dingen kan uitleggen. Maar als het makkelijker is of dat een vraag pas thuis opkomt, is het natuurlijk ook mogelijk te mailen (martijnzanen@gmail.com) of te facebooken.