Martin

1. Wie ben ik? 

Ik ben Martin Verheesen en in het dagelijks leven heb ik veel te maken met lesgeef- en coachingssituaties, onder andere op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en met mijn eigen bedrijfje als (artistiek) adviseur/coach/agent van verschillende acteurs en muzikanten. Om mijn grootste hobby te kunnen gaan combineren met waar ik goed in ben (in volgorde: triathlon en m’n werk) ben ik de TTN3 opleiding van de Triathlonbond gaan volgen. Ik ben blij dat ik bij de Dolfijn in de gelegenheid ben om zowel als sporter en als trainer/coach te groeien.

 2. Wat geef ik? 

Op dit moment sta ik graag naast het zwembad, maar vanuit de opleiding krijg ik met alle facetten van de sport te maken. Mijn persoonlijke interesses en expertise liggen bij voeding, het krachtenveld tussen fysieke en mentale fitheid, trainingsschema’s/periodisering en digitaal sporten (TrainerRoad, TrainingPeaks, Zwift, enz…), maar ik ben voornemens om me in de volle breedte van de sport te ontwikkelen.

 3. Mooiste triathlon ervaring?

Als triatleet ben ik een serieuze liefhebber: serieus als het gaat om het omarmen van de levensstijl, met de prestaties die horen bij die van een liefhebber. Wat mij betreft zijn alle eerste keren het mooist: van de eerste OD (Deil) tot de eerste IM (Maastricht) en van de eerste keer in een estafette team met mijn zoon (Amsterdam Nieuw-West) tot de eerste cross-continental swim (Istanbul).