Geschreven door Mareille Rijborz – Veenman

Al 4 weekenden achter elkaar is het storm of bijna storm! Zo ook weer tijdens de Twiskemolenloop: windkracht 5, met her en der een buitje.
Met de Twiskemolenloop is de loop open en bloot langs de molen, welke onze eigen molenaar, Roel Gremmer voor de gelegenheid heeft laten draaien.
Superleuk om met 33 Dolfijnen aan te sluiten bij deze Twiskemolenloop! Bart (Rijborz) en Yvonne kozen voor de 5km en Karen (Oud) ging voor de 21 km en daarom vallen zij buiten de Clubkampioenschap, maar zeker net zo’n goede prestatie en gezelligheid.

Het parcours was er eentje om te zoeken naar groepjes om achter te schuilen tegen de wind, want wat een hoop woei stond er! En was je er net even vanaf, dan draaide je ergens een hoek om en daar was hij weer! Zo deden de heren Pieter en Jeffrey dat ook, achter Marieke notabene. Waar is de hoffelijkheid van deze heren gebleven? Het mentale spel was zeker ook aanwezig, want hoe vervelend is het als je een groepje net iets voor je ziet lopen, en er maar niet dichterbij komt?!
Ook hadden we enkele nieuwkomers, waaronder Eelco Peereboom en Geert Boots. Geert is lid sinds de avond voor Twiskemolenloop. Geert liet zichzelf even zien door te lopen naar de 2e plek onder de Dolfijnen en 7e overall. Chapeau! Dennis kon hij niet bijhouden, maar hij is Jeffrey nog wel voorgebleven. Slechts 5 sec. daarachter een topprestatie van Marieke, onze Loopkampioene 2019, en zij was dan overall ook 1e vrouw in 40.30. Gevolgd door de Ynske en Marleen. Deze dames hebben de wedstrijd zelf uitgevochten, geen groepjes maar gewoon op eigen kracht. Paul die al sinds jaar en dag een battle voert met collega looptrainer Pieter, moest in dit geval Pieter toch voor laten gaan: “Pieter verjaart beter”, aldus Paul.

Bij de dames zaten er 4 Dolfijnen bij de top 5, super toch?!

Niet om de rest te kort te doen, maar de uitslagenlijst zegt alles al. En had ik al gezegd dat er een hele hoop woei was??!!

Top 3 mannen: Dennis, Geert en Jeffrey
Top 3 vrouwen: Marieke, Marleen en Janneke

Hier de Dolfijn uitslagen:

*mocht ik je gemist hebben in de uitslag of een foutje hebben genoteerd, mail het naar: clubkampioenschap@dolfijntriathlon.nl

Meer foto’s:     worden geplaatst in facebook album.

Ranking:  staat weer op de website: https://dolfijntriathlon.nl/evenementen/clubkampioenschap-2020/

Aan de leiding voor Clubkampioenen gaan: Jeffrey & Marieke!

Volgende Clubkampioenschap events: 22 maart Dolfijn Zwemloop en 11 april Tri2One Tijdrit Almere!