Geschreven door Marcel van Kol

Vorige week openden we het CK-seizoen in ons Sloterparkbad met het zwemevent. Het zwemmen van een snelle kilometer!
Vanaf 19.00 uur vingen Mareille en ik de langzaam binnendruppelende Dolfijnen op. Het bleek al een prestatie op zich om iedereen binnen een half uur in een baan van zijn/haar snelheid te krijgen. Maar liefst 55 deelnemers in twee series. Wat een geweldige opkomst.
Na de briefing kon de eerste serie een paar minuutjes inzwemmen. De spanning was te snijden. In baan 1 werd om de prijzen gestreden. Dat was gelijk duidelijk. Maar ook in de overige banen stond de gezonde wedstrijdspanning erop. Belangrijkste doel: je baangenootjes de hielen laten zien en als het even kon in een PR.
In baan 1 zat de strijd er al na 12-13 minuten op. Tenminste … hadden ze nu wel of niet 40 banen gezwommen? En was er reglementair ingehaald? De VAR moest er aan te pas komen en na een lange beraadslaging bleven de rode kaarten op de borst. Geen DSQ’s! Pffffff … daar kwam de eredivisie goed mee weg!
In de andere banen werd lustig door gezwommen. Iedereen probeerde er zijn of haar snelste kilometer ever uit te persen. Dat leek aardig te lukken, veel blije en tevreden gezichten.
Ook de tweede serie was goed gevuld. Exact op tijd gestart dankzij de strakke discipline van het echtpaar Rijborz! Ik heb van deze serie niet veel meegekregen, want was zelf bezig om het snot voor mijn zwembril weg te zwemmen.
Na afloop hadden de banentellers (dank!) nog even nodig om de administratie bij te werken. En vervolgens konden de eerste prijzen van het seizoen worden uitgereikt. De plekken 1, 2 en 3 bij de dames werden in beslag genomen door Dora (14.16), Roos (14.25) en Britt (14.49). Alledrie ruim binnen de 15 minuten. Top! Het podium bij de heren werd bezet door – hoe kan het ook anders – Jeffrey (12.06), Paul (12.47) en Wilbert (13.08).
Benieuwd naar de tijden en ranking van de andere Dolfijnen? Deze vind je hier:
Dank voor jullie enthousiaste deelname en op naar het volgende event: de cyclocross. Lekker fietsen in de blubber!
Let op: De datum van de cyclocross is weggewaaid met storm Ciara, we verschuiven van 16 naar 23 feb!!! Vanwege voorspelling van veel regen en windkracht 6 tov een week later een winter zonnetje en windkracht 2. Same time, same place.