Door Mareille Rijborz – Veenman

Het is alweer even geleden maar nog niet vergeten, tijdens Stadstriathlon Nieuw-West hebben de Dolfijnen in verschillende formats gestreden voor het Clubkampioenschap. In de Sprint, de OD en de Mixed Team Relay hebben de Dolfijnen mooie resultaten neergezet.
In de sprint was het podium voor Hans Huisman, niet alleen voor de Dolfijn, maar overall is hij 3egeworden en in zijn agegroup zelfs 2e. En bij de vrouwen heeft Pascalle Rovers met haar 3etriathlon ooit zich naar een 2eplek overall en 1ein haar agegroup gebracht. Super!


Daarna was de Mixed Team Relay aan de beurt, waarbij de strijd ging om de 1e2 plekken, want de nr 1 en 2 konden zich kwalificeren voor het EK Mixed Team Relay in Portugal. Een spectaculair format met team van 2 dames en 2 heren die een supersprint – estafette racen. De Dolfijnen werden vertegenwoordigd door 4 teams en met succes: De Dolfijn mag naar het EK! Team van Wouter Dijkshoorn, Maaike Vooren, Koen Hijman en Corine Nelen kwam als 2eteam over de finish!


In de Olympic Distance hadden de Dolfijnen ook prijs: Thomas van Dop die net daarvoor nog aan het racen was in de Mixed Team Relay met het team “the Mighty Ducks”, plaatste zich overall 4e, maar voor het clubkampioenschap 1e! Maar in de agegroups had Dennis van de Spoel de 1eplek en trainer Martin Verheesen de 3eplek. Voor de dames was het ook een groot succes, daar was het podium voor Anna Meersman (1eoverall) en Jessica de Visser (3e, voor de club 2e).

Wat betekent dit voor de ranking? En wat zijn de volgende events? Lees HIER snel verder.