Geschreven door Mareille Rijborz-Veenman

Afgelopen zaterdag hebben vele dolfijnen het bar en boze weer getrotseerd bij de Finale Clubkampioenschapswedstrijd: Tri Bosbaan!

Windkracht 5, stortbuien en af en toe de zon die doorkwam om de atleten toch even een beetje op te warmen. Het water was 16,7 graden, dus dat viel nog reuze mee. Fietsen werden vol modder weer in de transitiezone teruggezet, enkele glijpartijen op het gladde gras en een gedeelte van het loopparcours was flink door het water baden.


De wave de Amsterdamse kampioenschappen was zo goed als volledig bezet met Dolfijnen: 29 Dolfijnen in totaal, waarvan er 1 estafette team was met Roos – Fruzsina – Marleen.

Wilbert ging hard van start in het water en kwam dan ook als eerste uit het water, maar wouter was flink bezig met inlopen en kwam vlak achter hem eruit. Pascalle heeft zich weer laten zien van haar beste kant want die kwam overall als 3e eruit. En Paul Bierman die lang geen triathlon meer had gedaan en veel te weinig in het zwembad heeft gelegen wilde direct weten of hij niet als laatste uit het water kwam…dat was ook niet zo. Hij heeft er nog 3 achter zich gelaten en zijn inhaalrace begon.

Op de fiets duurde het nog even voordat Wouter Wilbert had ingehaald. Daarachter was de strijd tussen Erik en Hans gaande. Uiteindelijk heeft Hans Erik ingehaald in T2. Bert en Roel Driever gingen gelijk op en hadden elkaar continu in het zicht. Daarachter was de strijd bezig tussen Bart en Janneke. Bart was net wat sneller met zwemmen en wisselen, maar Janneke heeft gas gegeven bij het fietsen en bleef Bart net zo’n 20m voor. Jelle en Margreet kwamen wat later uit het water, maar die hebben beide de inhaalrace op de fiets gedaan. Marijke zat hiertussen, zoals we gewend zijn kwam ze lekker het water uit en steady krachtige bike rit gehad.

Terwijl de regen met bakken naar beneden kwam, gingen zij door, maar ook de supporters bleven staan aanmoedigen. Daan Remijnse heeft iedereen weer aangemoedigd, moedig om weer terug te keren naar zijn ongeval-wedstrijd. HP kwam nog op de fiets aanmoedigen en Jeroen Duin kwam tijdens zijn looptraining nog buurten.

Tijdens het lopen ging het weer af en toe nog hard te keer, daardoor was het hellinkje voor allen best pittig; en omhoog, vol tegen de wind en regen in! Met iedereen op het parcours leek het voor iedereen een inhaalrace, was het niet dat sommige 1 of meerdere rondes voor liepen. Maar het is altijd fijn om achter iemand aan te kunnen jagen, ondanks dat na het inhalen de ander misschien al wel afsloeg naar de Finish! Onder de deelnemers ook weer een sterke terugkeer van Yvonne Beumer, geweldig dat ze weer meedoet en weer zo sterk is.

Wouter was weer oppermachtig en finishte in 1:00:25, hij wilde de snelste tijd van meerdere waves proberen neer te zetten. En dat is gelukt! Snelste tijd van de hele dag! Wilbert heeft zijn plek niet meer afgestaan en finishte als 2e. Hans heeft de strijd met Erik gewonnen op het lopen en werd 3e!

Bij de dames was Janneke de beste. Zij heeft haar Pole-position de hele race niet afgestaan! Marijke zat daar steady achter, maar heeft helaas tijdens de laatste 100m van het lopen haar plekje af moeten staan aan Margreet.

Gefeliciteerd allemaal!!

Tijdens de after season party worden de clubkampioenen bekend gemaakt!

En los van de Clubkampioenschap waren er nog meer Dolfijnen gestart bij de Tri Bosbaan.

Zo was er een groepje die teamestafette heeft gedaan, 2 teams met o.a. Chris Webb, Jens Sauer, Selena Brouwer en stand in voor geblesseerde Rosaline Wedzinga.  Team Underdogs heeft overall gewonnen in 01:05:03!

Bekijk hier nog de foto’s die HP en Mareille hebben geschoten