Door Mareille Rijborz – Veenman

Net na de laatste event van het Dolfijn clubkampioenschap 2019 bij Tri Bosbaan zijn tijdens de After Season Party de winnaars, de kampioenen bekend gemaakt!

Dit jaar is het Dolfijn clubkampioenschap in een ander jasje gestoken. Gedurende het hele seizoen zijn er 11 events geweest dat daar onderdeel van uitmaakte. Niet alleen triathlons, maar ook de verschillende disciplines die onderdeel zijn van onze sport.

Als vereniging was het belangrijkste doel: veel gezelligheid en onderlinge competitie met alle Dolfijnen. Dus er konden punten verdiend worden met deelname én plaatsing. Triathlon is onze sport, dus dat woog 2x mee. Waren er verschillende afstanden tijdens het event? Dan hebben we meerdere winnaars gehad met de maximale plaatsingspunten. Jouw 9 beste resultaten van de 11 events telden mee voor het klassement. Dit waren eigen georganiseerde wedstrijden of we namen deel aan een bestaand event. Hielp jij met de organisatie? Dan kreeg jij ook nog punten, dit hielp sommige om net hun concurrentie voor te blijven!

Ook nieuw is dat er niet alleen een mannelijke en vrouwelijke CLUBkampioen is, maar ook triathlon-, duathlon-, zwem-, fiets- en loopkampioenen! Iedereen had kans om uit te blinken in haar beste onderdeel/onderdelen! Wel met de kanttekening, dat 1 persoon maar 1 ‘soort’ kampioen kon worden. Dus bij sommige disciplines maken de nrs 2 en 3 ook nog kans om kampioen te worden.

Met een laatste stand ging George Houwen en Franca van Mechelen op kop voor Clubkampioen, maar met de laatste triathlon TRI Bosbaan nog te gaan kon er van alles nog gebeuren in de stand!

Bekijk hier de presentatie die is gegeven tijdens de after season, als je er niet bij kon zijn.De Dolfijn kampioenen van 2019:
Na heel wat rekenwerk direct na de TriBosbaan hebben we de hier dan de finale uitslag. En die kwam voor meerdere als een verrassing en sommige konden eigenlijk al niet meer verslagen worden. De uiteindelijke kampioenen zijn geworden…..

Prijzen:
Onze Clubkampioenen hebben de wisselbeker ontvangen, welke zij voor een jaar mogen hebben. Tevens wordt hun naam voor altijd in de beker gegraveerd. Een ere plaats tussen al die kampioenen!

En álle kampioenen krijgen een Dolfijn kampioenenshirt: (voorbeeld):

Allemaal super gefeliciteerd en geniet van jullie succes!

Maar ook super bedankt aan alle andere Dolfijnen die het clubkampioenschap 2019 een succes hebben gemaakt. Want eerlijk is eerlijk;
* als er niet 99 individuele Dolfijnen mee hadden gedaan…
* aan de 11 verschillende events….
* georganiseerd door team van 6 man met nog een schil aan vrijwilligers erbij…
* dan hadden we ook geen 40 winnaars van de events gehad…
* en hadden we ook geen 12 kampioenen gehad!

Ranking:
Wil jij weten hoever of hoe dichtbij jij zat om ook kampioen te worden? Of wie er nu eigenlijk vlakbij zat? Klik op de onderstaande bestanden:
TOTALE RANKING
Top 3 – 10 per disipline

Volgende editie:
Volgend jaar wil ik dit zeker nogmaals organiseren, maar dat lukt niet zonder een team. Een team zoals met deze editie heeft geholpen al die events en communicatie te organiseren; Roel Gremmer, Marcel van Kol, Hans Huisman, Daphne Rijborz, Marleen van der Broek en Bart Rijborz. MEGA VEEL DANK!

Wil jij volgend jaar helpen bij een of meerdere van de events? Of wil je in de organisatie zitten en meedenken hoe het clubkampioenschap eruit gaat zien? Geef dit dan aan bij mij: Mareille Rijborz – Veenman. Gewoon persoonlijk of via clubkampioenschap@dolfijntriathlon.nl