Door Mareille Rijborz – Veenman

Wat een zwemweer!!
Alle weerberichten waren wat onheilspellend, maar het zou na 18:00u droog en geen onweer meer zijn….zaten wij er even naast!!! Donkere wolken trokken over de Gaasperplas, en onweersklappen….30km verwijderd, 10 km….2km! Boem! En regen…heel veel regen!! De deelnemers die op de fiets aankwamen, hadden al gezwommen. De rest stond te schuilen onder de Dolfijntent of nog in de auto. Prachtige luchttaferelen te aanschouwen en aan gezelligheid ontbrak het niet in ieder geval! Langzaam zagen we het openbreken en het zonnetje over de Gaasperplas trekken. Prachtige dubbele regenbogen over de Dolfijntent. Het stopte met regenen en met een half uur uitstel zijn we toch gestart met de 2km race!

De 13 deelnemers gingen hard van start, binnen no time had Jeffrey al een gat geslagen. Het parcours was een driehoek tegen de klok in. De boeien waren niet voor iedereen goed zichtbaar, maar deze deelnemers hadden geluk met 2 suppers die je de goede kant op konden leiden.

De volgorde was na ronde 1 wel redelijk bepaald, maar er was op enkele plekken stevige strijd gaande! Wilbert kon Joep maar niet afschudden, die bleef maar in zijn benen en Pascalle moest af en toe een gaatje laten vallen van deze heren, vooral omdat ze een andere koers ging zwemmen. Daarachter had Martin Janneke in het vizier, maar kwam niet dichterbij. En ook Koen en Marieke hebben elkaar vaak gezien in de 2 rondes. Maar ook in de staart werd er hard gevochten voor het beste plekje tussen Gerard, George en Leroy.

Na de 2 rondes leek Jeffrey met het grootste gemak te finishen in 24:24 min! Megasnel of was het parcours misschien toch iets minder dan 2km? We houden het erop dat hij Megasnel is, want dat is hij ook! Daarachter was de eindsprint tussen Joep en Wilbert al vroeg ingezet door Joep, wetende dat Wilbert een sterkere korte eindsprint heeft dus hij gokte het erop…maar helaas net 1sec tekort gekomen. Pascalle zat daar weer vlak achter en won dan ook ruim van de andere dames: ons vrouwelijke kanonskogeltje! Janneke en Marieke mochten met haar het podium delen. En tot aan de finishlijn werd er gestreden tussen George en Gerard, waarbij Gerard in George zijn meerdere moest erkennen.

Dank aan de hulp aan de kant en op de sup: Ellen, Marcel, Bart, Eric en Mareille.

Hier de totale uitslag

De Top 3 vrouwen:
Pascalle Rovers 26.53
Janneke Sinnige 29.32
Marieke de Groot 31.10

De Top 3 mannen:
Jeffrey Camphens 24.24
Wilbert Grooters 26.23
Joep Mulders 26.24

Zwemkampioenen
En behalve dat we Jeffrey hier hebben mogen bekronen met de 1e plaats kunnen we met klein voorbehoud al zeggen dat Jeffrey ook onze ZWEMkampioen (M) is van 2020. Met voorbehoud, want als Wilbert niet start bij de bosbaan en Jeffrey wel en dat ook wint, dan kan het zomaar zijn dat hij Clubkampioen wordt en gaat de titel Zwemkampioen door naar een ander.

Bij de dames ligt dit nog wat anders, want hier gaan Marieke en Janneke gelijk op qua punten. Marieke staat er super goed voor, en heeft nu meerdere titels op haar naam staan. Maar hiervoor geldt natuurlijk dat ze maar met 1 titel naar huis kan gaan en dat de andere titels doorgegeven worden aan de eerstvolgende.

Bekijk hier hoe iedereen er nu voor staat: link ranking.
Van de 13 events zullen de 10 beste resultaten tellen. En de Triathlon weegt dubbel.