Geschreven door Marcel van Kol

Als ware Filippo Ganna’s en Annemieke van Vleutens hebben 40 Dolfijnen zich in het vierde event van de Clubkampioenschappen aan elkaar gemeten op het wielerparcours van sportpark Sloten. De plek waar ook onze Dylan Groenewegen zijn rondjes achter de scooter van z’n vader rijdt. Op het programma stond de 20 km tijdrit, 8 rondjes van 2,5 km en dus ook acht keer die vervloekte heuvel op.

Het begint behoorlijk serious business te worden die Clubkampioenschappen van ons. De mannen en de vrouwen van de Eredivisie hebben speciale trainingskampen belegd. Voelen kennelijk de hete adem van de subtop in hun nek. Er zijn dan ook ongekende tijden gereden. Wat een toppers zijn we toch! De meeste deelnemers hebben meerdere pogingen gedaan. Op de geplande maandag- en woensdagavonden, maar ook in het weekend via WVA en Olympia. Een enkeling waagde zich zelfs ’s morgens om 7.00 uur al op het parcours. Gekkie!

Uiteraard heeft de jury alle verrichtingen weer scherp in de gaten gehouden. Maar de VAR hoefde niet te worden ingeschakeld. Iedereen heeft zich keurig aan de regels gehouden. Er waren wel geruchten. Dat concullega’s een wat kortere afstand hadden afgelegd. Maar de echte tijdrijders onder ons weten toch dat je de bochten scherp langs het lijntje moet nemen. Dat scheelt tientallen meters en daarmee de broodnodige seconden om je maatje net te snel af te zijn.

Op de redactie kwam ook nog een prachtig verhaal binnen van Lysbet de Boer, onze snelste dame op de fiets! Haar Di2 batterij bleek bij aankomst op het wielerparcours leeg te zijn. Hulp stond al snel klaar in de persoon van HP. Die stelde zijn oplader thuis beschikbaar en maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om zijn handel in smart trainers en vermogensmeters onder de aandacht te brengen. Het hielp Lysbet aan een strakke 29.49! Maar het kerstverhaal was nog niet ten einde. Bart Veilbrief bleek op de valreep ook nog een paar snelle rondjes te rijden en bood Lysbet na afloop van zijn inspanning een pastamaaltijd met borrel aan. Mooi verhaal toch!

Nieuwsgierig naar alle uitslagen? Deze zijn net als de tussenstand van het puntenklassement terug te vinden op de site https://dolfijntriathlon.nl/evenementen/clubkampioenschap-2021/. De virtuele gouden, zilveren en bronzen plakken gaan naar:

Dames
1. Lysbet de Boer (29.49)
2. Janneke Sinnige (30.48)
3. Marieke de Groot (32.39)

Heren
1. Thomas van Dop (26.30)
2. Stephan Bakker (27.11)
3. Martin Verheesen (27.19)

Gefeliciteerd allemaal!

Namens het bestuur van de Clubkampioenschappen iedereen weer veel dank voor jullie enthousiaste deelname en reacties! Dat motiveert ons richting de volgende events. Het goede nieuws daarbij is dat we ook corona (voorzichtig) lijken te verslaan. Het binnenbad gaat weer open en we kunnen voor de hardlooptrainingen weer terecht bij AAC en Arsenal. Zie de nieuwsflits van afgelopen week over de hervatting van de trainingen.

Het eerstvolgende event van de Clubkampioenschappen vindt plaats in het weekend van 12 en 13 juni. Jullie kunnen dan in het Sloterparkbad terecht om je het snot voor de ogen te zwemmen op de kilometer ‘zwemtest’. De organisatie hiervan is nog niet rond, hou de website en Facebook in de gaten.

Lekker doortrainen allemaal en tot snel!

Roel, Ynske, Marieke, Sabine, Eric, Mareille, Marleen en Marcel