Geschreven door Bart Rijborz

Met een week uitstel door storm Dennis stonden er 13 dolfijnen aan de start van de cyclocross, dit keer met storm Ellen. Met veel wind en een klein beetje regen lag er een mooi en uitdagend parcours op sloten. Technische en gladde stukken werden afgewisseld met korte heuvels en rechte stukken met veel wind, glibberige modderkanten en grote drassige waterplassen. Een echte cyclocross!
Dit maakte wel dat het 5,5 zware rondjes waren, waardoor menigeen al naar 1 ronde uitkeek naar de finish. Zo kon Eric de fietsers na een halve ronde en een steile klim melden dat ze pas 5 minuten bezig was en nog maar 40 moesten…. auw!

De eredivisie mannen Wilbert en Jeffrey gingen meteen erg hard van start. Even ging Peter mee op het windtegen-stuk, maar daarna moest hij de jonge mannen laten gaan en de strijd aan gaan met de Barten. En Roel moest na wat tegenslag in de eerste ronde – buikschuiver in de waterplas – aan een inhaalrace beginnen. Onderweg kwam hij nog in de strijd tussen Koen en George terecht waarbij George nog over de fiets van Roel heenreed toen die even hard afstapte (zie foto’s), maar ook die liet hij achter zich en hij wist zelfs HP nog in te halen. Ondertussen ontstond er een hevige strijd tussen de laatste man en de eerste vrouw. Paul en Janneke waren aan elkaar gewaagd. Marieke -op een geleende full suspension monster MTB van Mareille- en Franca moesten een eenzame strijd aan om de podiumplaatsen te verdelen.

Peter kon een gat slaan en leek onbedreigd naar de 3e plaats te rijden. Maar daar achter moest Bart Veilbrief de prijs betalen voor de kilometers van afgelopen week op trainingskamp. Bart Rijborz reed weg bij hem en kwam nog heel dicht bij Peter met nog 2 rondes te gaan. Maar zonder ooit echt de aansluiting te maken moest hij toch wat gas terug nemen en zo reed Peter knap naar de 3e plaats.

Koen liet zien klaar te zijn voor een sterk seizoen en wist weg te rijden bij George. Voorin maakte Wilbert zijn favorietenrol waar. Hij won. Maar Jeffrey hield knap stand en zorgde ervoor dat Wilbert toch de hele 45 minuten lang voluit moest rijden voor zijn zege.

Gelukkig hebben we na de finish droog de prijsuitreiking kunnen doen en werd er uit de groene draak warme choco met slagroom geserveerd.

Podium bij de mannen: Wilbert Jeffrey Peter
Podium bij de vrouwen: Janneke Marieke Franca.

Er konden ook punten gesprokkeld worden als vrijwilliger. Mareille, Eric, Ellen, Martin, en Gerard. Bedankt voor jullie hulp zodat de organisatoren en liefhebbers van de Cross Roel en Bart mee konden doen.

De nieuwe ranking vind je hier!

Volgende Clubkampioenschap events: 1 maart Twiskemolenloop & 22 maart Dolfijn Zwemloop!